MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Januari - Beaucarnea

823 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De woonplant van de maand januari is niemand minder dan Beaucarnea (jonge planten worden Nolina recurvata genoemd), de groeiende designboom voor thuis. Een echte plantpersoonlijkheid.

De verrassende en ideale vervanger van de kerstboom. En, je kunt klein beginnen met Beaucarnea… hij ontwikkelt zich vanzelf tot een grote, trouwe vriend. Ideaal om het nieuwe jaar mee te beginnen. Een duurzaam statement.

Van blij bolletje tot slanke stam

De Beaucarnea wordt vaak Olifantspoot genoemd. Deze naam dankt hij aan de knolvormige verdikking van de stamvoet. Hierin slaat deze bijzondere boomplant van nature zijn waterreserve op, een voorraadje voor droge perioden. En precies uit deze ‘bolle basis’ ontstaat geleidelijk een lange, sierlijke stam. Klein of groot, bovenop heeft Beaucarnea altijd een vrolijke groene look… rozetten van honderden lichtgekrulde, afhangende sprietenblaadjes. Echt iets aparts dus. 

Relaxte Mexicaan

De opmerkelijke Olifantspoot komt van oorsprong uit Mexico waar hij wel vijf tot zes meter hoog kan worden. Beaucarnea's komen ook voor in Texas, Californië, Belize en Guatemala. Juist die tropische touch maakt hem onweerstaanbaar. Hij geeft je een echt ontspannen gevoel - je zou er bijna onder gaan zitten om eens even bij te tanken. Geen somberheid, maar sombrerotijd!

Beaucarnea's groeien met je mee en ze zijn werkelijk een verademing voor je humeur en interieur. Ze lenen zich bijzonder om uit te pakken met grote, eye-catching potten. Jouw Beaucarnea doet het optimaal in het halfdonkerhalflicht. En natuurlijk hoef je, zeker in de winter, maar weinig water te geven. Hij kan altijd terugvallen op zijn eigen watervoorraadje dus als je er niet aan toekomt of hem per ongeluk vergeet… hij laat jou niet snel in de steek.

Meer info

 

Bron : BBH  januari 2008

Beaucarnea2_800x532.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen