MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Januari - Dracaena

403 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Dracaena’s, denderende modedraakjes. Mooi, maar ook wel een minimonster. Dát is de Dracaena, Woonplant van januari. Tropische types met een eigen attitude die deze donkere maand aankleden met een uitzinnige styling.

Een Dracaena raast als een draakje door je interieur. Waar zij ook verschijnt, of zich schuilhoudt - er gebeurt iets bijzonders. En er is ook nog keuze in het effect, want de ene Dracaena is de andere niet…

Opvallende optimist

Dracaena, van het Griekse woord ‘drakaina’, betekent vrouwtjesdraak. Dit verleidelijk wonder komt van oorsprong uit het westen van tropisch Afrika. Als kamerplant doet zij het onder vrijwel alle omstandigheden perfect. Ze groeit goed door, is oersterk en kan tegen zon, donkere plaatsen en bijvoorbeeld de warmte van radiatoren. Kortom, overal  optimisme in huis.

Dracaena-design

Opvallend ‘Dracaena’ zijn de seventy kleurstellingen en bladstreepjes. Dracaena, als boompje, bos of op stam, is er in de modelooks van nu. Met onder meer knallende olijfgroene, mosgroene en fijn witte bladlengte lijnen. Een must voor dessin-liefhebbende fashionista’s - met of zonder groene vingers!

Vensterbank wordt catwalk

De meest actuele Dracaena-trends zijn natuurlijk de nieuwe creaties kweekcouturiers. Zoals Dracaena fragrans White Jewel of de Dracaena Lucky Bamboo voor een oosters tintje. Dracaena’s vlammen van de vensterbank, een explosieve plantshow die nooit verveelt.

Verzorgingstips

De Dracaena, verkozen tot Woonplant van januari, is een spektakeltje in huis en werkt luchtzuiverend. Ze is makkelijk te verzorgen: voldoende water geven,niet laten uitdrogen en de kamertemperatuur boven de 15°C houden.

December 2008/ BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen