MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Jouw gazon maaien ging nog nooit zo makkelijk

3581 x gelezen
door Robomow • Donderdag 23 Maart 2017

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Robomow.

De lente staat voor de deur en dat betekent dat de grasmaaier weer van onder wordt gehaald. Maar hoe zorg je nu voor een onberispelijk gazon zonder al te veel inspanning te leveren? Robomow, wereldspeler in de markt van robotgrasmaaiers, neemt de vervelende taak van je over. Door een ruim aanbod te combineren met innovatieve functionaliteiten biedt het een feilloos resultaat voor elke tuin. Hoe groot of klein je gazon ook is, Robomow weet er wel weg mee. 

Het Robomow assortiment maait probleemloos tuinen tot wel 5000 m2. Essentieel is dat Robomow voor al deze modellen snelheid, kracht en messcherpte centraal stelt. De robotmaaiers zijn daarom erg precies: de messen maaien namelijk buiten de wielen waardoor de randen altijd perfect afgewerkt zijn. 

Nieuw binnen het gamma is de Robomow RX. Het kleinste model dat Robomow al op de markt bracht, maar dit zonder in te boeten aan de erkende kwaliteit en service. Zo is er maar één knop nodig om de robotmaaier aan te zetten en in gang te stellen. De RX is geschikt voor kleine patio’s en gazons tot 300m2. Je kan al een RX-model in huis halen vanaf 499 euro. 

Ieder model werkt geruisloos en bijna volledig zelfstandig. Zo start het zijn maaibeurt uitsluitend op het moment dat jij het wenst en dit zo vaak jij dat wil. Wanneer hij klaar is, vindt hij moeiteloos zijn weg naar het basisstation terug. Om het je helemaal makkelijk te maken, kan je het toestel bovendien ook bedienen en instellen vanop afstand met de Robomow-app

Het enige wat jij de komende maanden in de tuin moet doen is vanuit jouw luie zetel of tuinstoel toekijken hoe Robomow jouw gazon feilloos onderhoudt.

 

Lees verder op Robomow »

7 reacties

 • Maarten D. Maarten D. Heeft er iemand ervaring met robotmaaiers? Op internet lees ik niet al te beste reviews. Ik ben wat bang €1500 te investeren en nadien spijt te hebben dat het weg gesmeten geld was. Mijn tuin is +-1000m2 en mijn eerste gedacht was om een zitmaaier te kopen. Een robotmaaier zou me langs de andere kant wel meer tijd besparen.
  Vrijdag 24 Maart 2017 om 09:59
 • Willy v. Willy v. Ik heb er heel goede ervaringen ermee. Je moet wel opletten dat er geen kinderspeelgoed op het gras ligt. De maaier is licht en dat is vooral na een regenachtige periode handig. Met de mitormaaier zakte ik in de grond weg en daar heb ik nu geen last meer van. En het allerfijnste: het gras wordt gemulcht dus je hoeft nooit meer met grasafval te sjouwen
  Vrijdag 24 Maart 2017 om 10:20
 • Marc M. Marc M. Ik heb er twee omdat mijn voortuin en achtertuin niet aan elkaar grenzen. Beide zijn Husqvarna robotten. Zeer tevreden over. Zou ze niet meer willen missen. Zie ook www.grasrobots.be de invoerder.
  Vrijdag 24 Maart 2017 om 11:29
 • pieter K. pieter K. Hoe een draadje spannen om de robot te laten 'volgen' ??
  Vrijdag 24 Maart 2017 om 11:43
 • Yves D. Yves D. Na twijfel tussen Robomow en zitmaaier Stiga heb ik in 2006 uiteindelijk gekozen voor Robomow voor gazon 900m². Robomow had toen nog geen regensensor. Maaier moet min. 3 x per week maaien (telkens gedurende zeker 2u), daarna reiniging messen en onderkant. Elke 18 maand een nieuwe batterij (ong. 125€) + regelmatig een defect onderdeel (power supply, print oplaadstation, defecte display, neurotisch gedragspatroon, e.a.). Heb de maaier regelmatig moeten gaan zoeken omdat die niet terug naar laadstation was teruggekeerd. Heb vorig jaar een mulching zitmaaier Stiga gekocht voor evenveel geld. Eén uurtje werk per week inclusief reiniging. Eindelijk tevreden !
  Vrijdag 24 Maart 2017 om 12:05
 • Jacco d. Jacco d. @Pieter Kalf: de perimeterdraad kan op het gazon worden vastgepind met pinnen, draad en pinnen zullen in een aantal weken niet meer zichtbaar zijn, omdat het gras erover groeit en de draad en pinnen ook iets wegzakken in het gazon door bijvoorbeeld regenbuien. Professionele installateurs hebben trouwens over het algemeen een freesmachine, waarmee de kabel direct in het gazon komt te liggen. De draad zal aan de buitenrand van het gazon, tegen de klok in, gelegd worden.
  Woensdag 19 April 2017 om 09:42
 • Jacco d. Jacco d. @Maarten de Proost: Er zijn vele testen op internet te vinden, met verschillende uitkomsten. Een tip: kijk ook eens over de grenzen, bijvoorbeeld hier: https://www.srf.ch/sendungen/k...). Of in Belgie hier: http://www.techpulse.be/achter...)
  Woensdag 19 April 2017 om 09:53

Log in om een reactie te plaatsen