Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Juli - Crassula

In juli is Crassula Woonplant van de maand. Een vetplant die je humeur opvrolijkt met uiteenlopende, ronde, blije blaadjes. Hij tovert onmiddellijk een glimlach op je gezicht. Deze woonplant heeft maar een beetje verzorging nodig en straalt iedere dag volop optimisme.

Er is veel Crassula keuze en iedere soort heeft een eigen uitstraling. De bekendste in de uitgelaten familie zijn Crassula ovata’s. Echte miniboompjes zoals de polvorm ‘Hobbit’ met aparte, steelvormige bladeren. De Crassula ‘Minor’ heeft op zijn beurt stoer, groengrijs blad. En de Crassula ovata ‘Sunset’ knalt met knalrode bladranden.

Crassula cabaret

Het toppunt van entertainment is Crassula marnieriana ‘Hottentot’. Een geestige plant die graag aan de koele kant staat en jou bij voorkeur op het verkeerde been zet… zie je nu lichtgroene wokkels met franjes of rijke pijpenkrullen… humoristisch Is ie zeker! 

Wil je warrig wit of een rode bol?

Voor een extra uitbundige stemming zorgt super creatieveling Crassula rosularis met springerige stelen en al even spontane, kleine, witte bloemetjes. Een werkelijk spektakel maakt Crassula schmidtii er van. Deze showt in een volmaakt rood ovaal honderden en honderden fijne bloemetjes. Kortom, Crassula, een circusfamilie pur sang.

Crassula, de Woonplant van juli neemt met een beetje water genoegen, laat de potgrond tussen de gietbeurten opdrogen. Alle Crassula creaties houden van licht en zon om te kunnen stralen.

Bron : BBHReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen