MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand juli : Medinilla

639 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Medinilla magnifica, het is een mond vol voor één van de meest aantrekkelijke planten ter wereld. De Medinilla is nu met recht verkozen tot de Woonplant van juli. Hét moment om deze schitterende creatie in het zonnetje te zetten. Magnificent Medinilla is sierlijk, showt haar zachtroze bloemen met trots en verrast ook nog eens met wonderlijke witte parels.      

 

Roze bloei en zoete bekoring

De Medinilla is van een exclusief, vorstelijk paradeplantje uitgegroeid tot een must-have voor iedereen. Tegenwoordig geeft Medinilla beauty en een puur luxueuze uitstraling aan alle interieurs. Ze buigt en tuimelt haar roze bloemen sensueel naar beneden. Als je goed kijkt, zie je kleine, witte suikerpareltjes aan haar stelen en bladonderzijden bungelen: de magie van Medinilla is volmaakt.

Theatrale dames

In alles is Medinilla anders. Zeker opvallend is haar bühnegedrag. De bloemen zijn zo rijk dat de plant wat hoger weggezet moet worden om goed te kunnen bloeien. Inderdaad, mevrouw is dol op het podium. Verder heb je met Medinilla diverse formaten voorhanden en keuze in het aantal bloemen.  

Tweede bloei mogelijk

De juli-woonplant Medinilla verkiest een lichte plek, zonder tocht of directe zonne-stralen op haar lijf. Geef regelmatige plantenvoeding en behoedzaam water, hou het aan de droge kant - een lichte, lauwe nevel vindt ze overigens wel erg lekker. Na de bloei volgt een rustperiode waarna, langzaam maar zeker een tweede bloei op gang kan komen.

De Medinilla, verleiding voor de zintuigen, is verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum.

Bron: BBH  juli 2009

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen