MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juli - Palm

479 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Met een palm haal je een echte persoonlijkheid in huis. De palm is absoluut geen plant die zich laat wegstoppen in een hoekje, om daar vervolgens onopgemerkt weg te kwijnen. Integendeel: ze eist haar rol op in je woning en dat is zeker geen bijrol. Dankzij haar prachtige grote bladeren groeit ze al snel uit tot een exemplaar van indrukwekkend formaat. Wordt ze te groot voor de plek die je voor haar hebt bedacht? De enige optie is haar verplaatsen naar een plaats waar ze wel de nodige ruimte vindt, de palm laat zich namelijk niet snoeien …


Ruimte in je hoofd

De palm vraagt niet alleen de nodige ruimte in je huis, ze biedt je in ruil daarvoor kostbare ruimte in je hoofd. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat een palm in je directe omgeving zorgt voor creatievere ideeën en betere oplossingen. Dat komt door het rustgevende en helende effect van de plant. Ander onderzoek laat zien dat proefpersonen die een creatieve opdracht moeten uitvoeren dit aanzienlijk beter doen in een ruimte met een plant, dan diegenen die in een vertrek zonder plant zitten. Creativiteit gegarandeerd dus met je palm!


Verzorging

 

Plaats:

Een lichte standplaats, bij voorkeur niet te koud.

Water:

Regelmatig water geven, ze heeft het liefst potgrond die zo gelijk mogelijk vochtig is. Echter niet te veel water, want de palm houdt niet van natte voeten. Geef de Palm handwarm water, anders krijgt ze een koudeschok.  

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen