MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juli - Dracaena

854 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Elke maand wordt door Bloemenbureau Holland een plant genomineerd; Decoratieve Dracaena mag zich in juli woonplant van de maand noemen.

De zomer is in aantocht! Hoewel het nu de tijd is om buiten te zijn, kan de regen ons toch binnenhouden. Gelukkig kunnen we de zomer ook in huis halen. Met de Dracaena bijvoorbeeld. Deze plant schept een subtiele, exotische sfeer waardoor je zin krijgt in lange zomeravonden met een cocktail en een barbecue. Zelfs als we naar binnen moeten vluchten voor een zomerse regenbui! Vandaar dat Dracaena gekozen is tot Woonplant van de Maand.

Exotisch

De Dracaena wordt ook wel ‘drakenbloedboom’ genoemd en komt van oorsprong onder meer uit Afrika en Madagaskar. Het verklaart meteen de sterk exotische uitstraling van de plant. Rond de dunne stam staan grote bladeren in mooie rozetten. Door de lichte streep op de prachtig groene bladeren is de plant een opvallende en decoratieve verschijning.

Groot en klein

Dracaena’s zijn in verschillende hoogten te verkrijgen, met bladeren tot onderaan de grond tot hoge, kale stammen met vertakkingen. Zet verschillende maten bij elkaar in zomerse, kleurrijke potten. Zorg er wel voor dat de potten qua uitstraling bij elkaar passen. Dit zomers tafereel mag gerust in de herfst blijven staan!

Makkelijk

De Dracaena is een kamerplant die makkelijk te houden is. Hij kan in de halfschaduw staan en kan goed droge lucht verdragen. Ook heeft de plant een goede luchtzuiverende werking, waardoor hij ook nog eens bijdraagt aan een beter leefklimaat in huis. Echte ‘groene energie’ dus! Wanneer u maximaal twee keer per week water geeft, blijft u genieten van deze exotische plant.

 

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen