MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juli- Een minituintje met vetplanten

632 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Verschillende soorten Sedum bij elkaar in pot doen het schitterend als minituintje. Door hun variatie in kleur en vorm zijn talloze combinaties mogelijk. Er zijn geelgroene, blauwgroene, roodbruine en geelbonte soorten. Wanneer een aantal soorten in de herfst ook nog eens verkleurt, is het resultaat spectaculair.

vetplanten

Je kunt gerust stellen dat er aan Sedum altijd wel iets moois is te zien. ‘s Zomers krijgen ze kleine stervormige bloemetjes in grote of kleine tuilen. Het meest bekend is misschien wel de muurpeper, Sedum acre, met de kleine gele bloemetjes. Dit plantje komt regelmatig voor in onze wegbermen. Er zijn ook Sedumsoorten met roze, rode en witte bloemetjes. Niet alle Sedums zijn winterhard. Met name de Sedums die hun oorsprong hebben in subtropische landen kunnen minder goed tegen de kou.

Vettig

De bladeren van vetplanten, zoals Sedum, zijn dik en vettig. In het groeiseizoen slaan ze water op in hun vettige blaadjes. Geef ze daarom in een warme zomer twee keer per week water om een watervoorraad aan te kunnen leggen. In de winter wordt er helemaal niet meer begoten. ’s Zomers op vakantie is dit niet echt een probleem. Ze kunnen, als het moet, ook een tijdje zonder water. Met deze eigenschap zijn ze uitstekend geschikt als potplant op terras of balkon. Ze zijn ook nog mooi, als iedereen terugkomt van zomervakantie. Zorg er wel voor, dat de afwatering van de pot goed is, zodat de wortels niet gaan rotten.

Sedum voelt zich het beste thuis op een zandige en droge grond. Plant Sedum in een mengsel van gelijke delen potgrond en zand. Sedums zijn echte zonaanbidders. Zet ze daarom, als het kan, in de volle zon.

Bron: PPH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen