MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juni - Kalanchoe Magic Bells

627 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Er is bijna geen kamerplantenfamilie zo divers als die van de Kalanchoe. Recent is deze vetplantensoort uitgebreid met een heel bijzonder exemplaar, de Kalanchoe ‘Magic Bells’.

Opvallend aan deze plant zijn de trossen met lichtgroene, lampionachtige luchtkussentjes aan het einde van de bloemstelen. Een intrigerende plant en met recht gekozen tot Woonplant van de Maand juni!

Druiven

Van een afstand lijken de bloemen van deze Kalanchoe net groene druiven. Wanneer je beter kijkt, blijken ze echter hol te zijn van binnen. Na verloop van tijd komen belvormige rood-oranje bloemetjes uit de lampionnetjes tevoorschijn die na de bloei vanzelf verdwijnen. Van de groene lampionnetjes kun je nog lang genieten en ook het prachtige blad maakt de plant een echte aanwinst. 

Nieuw

De Kalanchoe ‘Magic Bells’ is een nieuwe plant. Hij heeft een designachtige uitstraling en er is geen andere woonplant die erop lijkt. Door zijn bijzondere, klokjes-achtige ‘bloemen’ straalt hij rust uit, maar nodigt hij zeker uit om van dichtbij te bekijken. Intrigerend type dus, die Kalanchoe ‘Magic Bells’. 

Chinees

Kalanchoe komt van oorsprong uit China waar zijn naam ‘Kalan chau huy’ kreeg. In Europa werd dit verbasterd naar Kalanchoe. De bloeiende Kalanchoes zijn de bekendste en zijn verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren. Maar ook de groene soorten hebben allemaal wel iets bijzonders, zoals zachte, harige bladeren of rond blad met een rode gloed. Er is altijd wel eentje die je leuk vindt. Hoe verschillend ze ook zijn, de grote overeenkomst binnen de Kalanchoefamilie is dat het stuk voor stuk sterke planten zijn die weinig verzorging vragen en tegen een stootje kunnen.   

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen