MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juni - Gardenia

255 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In juni schittert de gardenia als woonplant van de maand. Het is een prachtige plant met donkergroen blad en roomwitte bloemen. Ze staat te stralen als de mooiste bruid op een zomerdag en verleidt je met een heerlijk parfum.

Dame op stand

Gardenia’s lijken op bruidsboeketten en corsages. Ze geven het gevoel van een uitbundig feest, sjiek én stijlvol. De gardenia wordt ook wel Kaapse jasmijn genoemd en is een karakter op zich. Ze is een geurige aristocrate, maar blijft altijd gezellig en bescheiden.

Verleiding in wit

Uit de spannende, dichte bladerstruik - vrijwel zonder stelen - ontvouwt de gardenia haar bekoorlijke bloemen. Het lijken net roomwitte rozen! En iedere keer volgen de bloemen elkaar op. Je kunt steeds genieten van die romantische sfeer en het heerlijke gardeniaparfum. Ze zegt iedere dag even ik ook van jou!  

Juni is een uitgelezen maand om de gardenia ‘een aanzoek te doen’. Schenk haar daarna veel licht, maar houd haar uit direct zonlicht. En geef Lady Gardenia regelmatig wat lauw water en een beetje nevel uit de plantenspuit... Ze is een lieveling om met heel je hart te koesteren.

 

bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen