MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juni - Cycas

292 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een onbewoond eiland met een strakblauwe hemel en een onmetelijk palmenstrand… dat ontspannen gevoel krijg je van een Cycas-palm.

Je kent hem zeker op reuzenformaat van je verre vakanties, maar wist je dat deze palmplant het ook naar zijn zin heeft bij jou thuis als kamerplant? Niet voor niets is de Cycas verkozen tot de Woonplant van de maand JUNI.

 

Sunshine in plaats van een bui

De Cycas familie houdt van warmte en komt voor in ondermeer Australië, Japan, Indonesië, Maleisië, India, Sri Lanka en Madagaskar. Bij ons is het een kamerplant om bij weg te dromen naar paradijselijke oorden. De palm ontwikkelt zich vanuit zijn harige, geschubde basis. En hieruit ontrollen zich prachtige bladeren als golven. De Cycas heeft een zonnige uitstraling en is goed voor je humeur.

Onverwoestbare vakantieliefde

Cycas heeft als donkergroene verleider de aantrekkingskracht van een vakantieliefde die je nooit meer los wil laten. De palm groeit heel langzaam en verleidt en verovert je geleidelijk zeker. En, hij blijft je trouw en houdt het jaren bij je uit. De Cycas woonpalm koop je op klein formaat, hij kan uiteindelijk wel 3 meter hoog worden.

Verleidelijk verenpak

De uitbundige, levenslustige Cycas hult zich in een verleidelijk pak van speciale bladeren die wel iets van veren weg hebben… De energie straalt je tegemoet. Deze fascinerende palm mag je niet missen. Cycas, wuivend en wervelend voor thuis maar natuurlijk ook spannend voor je balkon of terras met een tropische touch.  

Verzorging

Cycas groeit in een goed doorlatende en luchtige aarde, bij voorkeur palmengrond, die je droog-vochtig moet houden. Te veel water of een stagnerende waterafvoer is funest. Meer informatie, inspiratie en tips krijg je bij je Cycas-dealer: de bloemist en tuincentrum bij je in de buurt. 

Bron : BBH

CYCAS

MEER INFO

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen