MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juni - Musa

636 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Voor wie exotisch elan aan het interieur wil geven, is Musa een must en een muze. Je kunt er naar hartelust mee stylen.

 

Musa, alom bemind en bekend als de bananenplant, is living green design uit één stuk. Deze ‘binnenbananen’ zijn allemaal mooi in klein formaat, als medium of als X-tra large versie.

Uiteenlopende karakters

Wereldwijd zijn er vele Musa-soorten te vinden en ook als kamerplant zijn er verschillende uiteenlopende karakters. Musa Bananarama heeft licht golvende bladeren en komt bijzonder nonchalant over. Een kleine versie als Tropicana blijft onder de 30 cm en is dus ideaal voor de vensterbank. Musa Dwarf Cavendish behoort tot de meer robuuste bananenplanten, wel heeft hij een sierlijke, paarse bladtekening.

Boom in toom

Iedere Musa kan als tropische mister perfect gedijen in je interieur. ’s Zomers bevindt hij zich graag buiten om je balkon of terras een tropisch tintje te geven. Veel Musa’s hebben het zo naar hun zin dat ze bijtijds in toom gehouden moeten worden. Dan dun je de plant aan de onderstammen uit, zodat er zich weer frisse zijscheuten ontwikkelen. Door bij het snoeien enkele scheuten over te houden, ontwikkelt Musa vanzelf een nieuwe, volle bladbos.

Bikkel met zwakke plek

De bladeren, hoe stoer ze er ook uitzien, zijn de zwakke plek van Musa… het blad is vrij teer en zacht en kan gemakkelijk knakken of breken. Met Musa moet je dus een beetje voorzichtig omgaan. Voor het overige is het vooral een uitgesproken gemaksplant waarmee je zonder al teveel inspanning dé looks in huis haalt.  

Eindeloos aantrekkelijk

 Musa’s vind je bij de bloemist en tuincentra. Ze verdampen veel water dus de potaarde moet constant vochtig blijven. Geef om de paar weken plantenvoeding en houd de temperatuur boven de 12° C. De plant kan heel goed tegen warmte. Vermijd echter fel, direct zonlicht en tocht. Dan blijft je Musa eindeloos aantrekkelijk.

 

Bron: BBH mei/juni 2009

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen