MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Juni compostmaand

310 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Meer genieten in uw prachtige tuin! Plant uw tuin vol vrije tijd!


Ontdek de geur van frisse voorjaarsbloeiers, bewonder een jong blad dat zich ontrolt, een bloem die staat te pronken op haar ranke steel, dauwdruppels fonkelend als groene parels. Vogelgezang begeleidt uw wandeling door uw paradijs.

Knal! Uw droomballon doorprikt! Het gras moet gemaaid, het onkruid gewied, de tuinresten nog afgevoerd naar het containerpark … nog zoveel werk in het verschiet.

 

Wist u dat het ook anders kan?

Wat dacht u ervan om dat stukje gazon in de voortuin te vervangen door bodembedekkers? Ze creëren net als gras een open ruimte, maar vragen niet om wekelijks – zeven maanden lang –  een trimbeurt te ondergaan en ze zadelen u niet op met die vochtige massa maaisel waar u niet altijd plaats voor hebt.

Bent u bezorgd dat die wekelijkse trimbeurt verandert in een wekelijkse wiedbeurt?

Een fijn laagje compost op de open plekken onderdrukt uw onkruid, houdt de bodem vochtig en fleurt uw planten op.

Deze twee tips brengen de kringloopgedachte in uw tuin: u voorkomt tuinresten of u hergebruikt ze in de tuin. Uw tuin en u varen er wel bij.

Benieuwd naar meer kringlooptechnieken? Hoe kiest u planten die zich goed voelen in uw tuin? Een aanplant waar u jaren plezier van hebt? Hoe tovert u resten om in zwart goud?

De compostmeesters vertellen het u graag tijdens de activiteiten van Juni Compostmaand.

Overal in Vlaanderen verschijnen compostmeesters op markten, infostands, in open tuinen en demoplaatsen. Zij tonen hoe u voordeel haalt uit het toepassen van kringlooptechnieken bij aanplant en onderhoud van vaste planten en borders. Voor exacte locaties raadpleegt u de activiteitenkalender.

Juni Compostmaand is een initiatief van Vlaco vzw en de OVAM, in samenwerking met de Intergemeentelijke verenigingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen