MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kalanchoë blossfeldiana-hybriden - Kalanchoe

4033 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

kalanchoe.jpg

kalanchoe_blossfeldiana_b.jpg

Naam: Kalanchoë blossfeldiana-hybriden

Familie: Crassulaceae

Standplaats: Verlangt veel zonlicht. Volle zon is geen probleem maar fel zonlicht best mijden. Kamertemperatuur is ideaal maar de plant verdraagt een standplaats met temp. tussen 15°- 30°C. Probeer tocht en grote temperatuurschommelingen te vermijden.

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Geef de plant in de zomer elke week een geutje water en in de winter om de twee weken. Te natte grond geeft aanleiding tot wortelrot.

Algemeen: Kalanchoe is afkomstig uit Afrika en Azië. De planten komen overwegend voor in droge savanne-achtige gebieden waar grote temperatuur- verschillen zijn. Vanuit Afrika werd de originele Kalanchoë in 1927 naar Parijs gebracht door zaadhandelar Robert Blossfeld uit het Duitse Potsdam. Het is een makkelijk kamerplant met een enorm scala aan kleuren en een typisch donkergroen dik blad.

Tip: Om een Kalanchoe nogmaals te laten bloeien kan men best de plant gedurende de maand augustus in een plaats zetten die niet regelmatig gebruikt wordt. Het is namelijk een kortedagplant die gaat bloeien als de dagen korter worden. In de huiskamer kan dit problemen opleveren omdat het daar door kunstlicht nooit echt een korte dag wordt.

Bijsluiter kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen