Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kalkcyanamide

Kalkcyanamide is een synthetische minerale stikstofmeststof met herbicide werking. Het is een bijtend produkt dat ongebluste kalk bevat. In tegenstelling met de andere herbiciden laat het geen residu's achter en veroorzaakt het geen resistentie.

Het gebruik van kalkcyanamide in de tuin maakt het mogelijk massaal in de grond aanwezige onkruidzaden te vernietigen, schimmelsporen, zoals knolvoet en sclerotinia, sterk te reduceren en in de grond aanwezige schadelijke insecten, slakken in het bijzonder, te verdelgen.

Kalkcyanamide verbetert in niet geringe mate de bodemstructuur door een verhoging van de pH of zuurtegraad. Deze speciale meststof bevat 50% werkzame kalk en voegt stikstof in een voor de planten gunstige vorm toe waardoor de bodem bioflora positief wordt beïnvloed. Om al deze gunstige factoren optimaal te verwezenlijken wordt kalkcyanamide het best uitgestrooid en direct ingewerkt, beter nog door de bovenlaag ingefreesd, in de winterperiode als de grond vrij en voldoende vochtig is, en er een voldoende lange tijd kan gewacht worden voor de volgende teelt.

 

OPGELET:

Vooraleer je kalkcyanamide toepast is het aan te raden rekening te houden met de dosis en het tijdstip dat op de verpakking wordt voorgeschreven. Kalkcyanamide kan een perfecte werking hebben mits de nodige voorzichtigheid. Een verkeerde dosis of verkeerd tijdstip kan op een gazon bijvoorbeeld tot verbranding aanleiding geven.Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen