MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kleding voor in de tuin: goed ter bescherming

3179 x gelezen
door Sofie Brouwer • Dinsdag 28 Februari 2012

De koude dagen zijn achter de rug en als je goed kijkt en luistert, hoor je de vogels alweer fluiten en zie je de krokussen in bloei staan. Nu de winter langzaam ten einde loopt, is het tijd om de handen weer uit de mouwen te steken en de tuin gereed te maken voor de lente. Met de juiste kleding voor in de tuin zorg je ervoor dat je goede kleren tijdens het tuinieren beschermd worden én dat je alle tuingereedschap op een handige manier bij je kunt dragen.

Spijkerbroek of overall?
Sommige tuinliefhebbers zweren bij het dragen van een oude spijkerbroek en een oude trui. Toch kan het prettig zijn een overall of tuinbroek te dragen. Die trek je namelijk gemakkelijk over je eigen kleren aan en je beschermt er in één keer je hele outfit mee. Bovendien hebben de meeste tuinbroeken handige zakken waarin je het kleine tuingereedschap bij je kunt dragen.

Bescherm je handen en hoofd
Misschien ga je talloze bollen planten, de heg of rozen snoeien of misschien ga je wel met tegels in de weer. Bescherming van je handen is dan ook erg belangrijk. Handschoenen bieden hiervoor uitkomst. Er zijn verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar, van dun en zeer comfortabel tot dik, gevoerd en warm. En werk je veel in de tuin als de zon schijnt? Draag dan een hoed of pet om verbranding van je gezicht te voorkomen.

Kleding voor in de tuin online verkrijgbaar
Beginnen jouw vingers ook al te kriebelen bij het zien van het winterzonnetje? Bereid je dan goed voor op het werken in de tuin en schaf de juiste kleding aan. Op het internet vind je genoeg aanbieders van mooie en degelijke kleding voor in de tuin. Een goed voorbeeld is Engelbert-Strauss, waar je naast tuinbroeken, overalls, truien en handschoenen ook terecht kunt voor allerlei soorten bedrijfs- en hobbykleding.
 

Lees verder op Engelbert-Strauss »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen