MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Knolselder - Teeltinfo

987 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Apium graveolens var. rapaceum

Schermbloemenfamilie

De unieke smaak van knolselder maakt dat deze groente in veel gerechten, vooral winterse stoofpotten, wordt verwerkt. Zowel het blad als de knol zijn bruikbaar. De teelt is eenvoudiger dan deze van bleekselder. Het is een lange teelt en daarom kan je best vroeg in het voorjaar beginnen met voorzaaien. Knolselder komt op het perceel van de bladgroenten.

Zaaien:

vanaf maart - april voorzaaien in bakjes of kistjes bij temperaturen rond 18-20°C. De jonge plantjes kan je dan eventueel uitplanten in turfpotjes (vanaf april). In volle grond uitplanten kan vanaf mei. Zet de planten 30-40 cm uit elkaar en voorzie 35-40cm tussen de rijen. Het zaad kiemt langzaam en daarom kan je best het zaad voorkiemen. Opletten bij het zaaien, want het is zeer fijn zaad. Knolselder is ook een lichtkiemer en daarom mag het zaad met slechts weinig aarde worden afgedekt. Als je de zaadbakjes afdekt, gebruik dan glas.

Oogsten: augustus – september – oktober - november. De knollen voor de eerste nachtvorst oogsten. Er zit zowat vijf maanden tussen het uitplanten en het oogsten.

De planten hebben veel water nodig en een vruchtbare bodem. Zonnige plaats.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen