MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Koninklijke serres Laken

846 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Koninklijke serres- laken 15 april - 9 mei


Openstellen van de Koninklijke Serres van Laken van 15 april tot 9 mei 2010

 Ieder jaar in de lente openen de Koninklijke Serres van Laken hun deuren voor het publiek. Dit jaar kunnen de Serres van 15 april tot 9 mei worden bezocht.

Het publiek kan het Domein rechtstreeks binnengaan langs het erehek, Koninklijke Parklaan, en zal dus niet op het voetpad moeten aanschuiven buiten het Domein. Behalve de serres zal het publiek ook het atelier van Koningin Elisabeth kunnen bezoeken. Er werd een parcours uitgestippeld dat de bezoeker ook buiten de Serres brengt, waar hij zicht heeft op een deel van het park van het Kasteel.

Een toegangsprijs van 2,50 Euro per persoon zal gevraagd worden voor de bezoeken (gratis onder 18 jaar). Het totale bedrag hiervan zal volledig besteed worden aan het Hulpfonds van de Koningin en aan restauratiewerk en aan de aanschaf van kunstwerken van de Koninklijke Verzameling. Deze bestaat reeds van bij het ontstaan van ons land, is eigendom van de Belgische Staat en bevat kunstwerken van zeer uiteenlopende aard (beeldhouwwerken, schilderijen, meubels, vaatwerk ...) die de Koninklijke Paleizen sieren. Bij het openstellen van de Koninklijke Serres van Laken (lente) en van het Koninklijk Paleis te Brussel (zomer) worden in de eerste plaats de nieuwe of gerestaureerde kunstwerken aan het publiek getoond.

BELANGRIJK:

  • Elke maandag is sluitingsdag. Uitzonderlijk zijn de Serres dit jaar eveneens gesloten op zaterdag 24 april.
  • Op dinsdag 20 april is het bezoek uitsluitend voorbehouden voor de mindervalide personen.
  • Parking: rechtover het Kasteel van Laken, Vorstenhuislaan.
  • Rondleidingen worden niet georganiseerd.
  • Tickets kunnen op voorhand niet gereserveerd worden.
     

Vanaf zondag 25 april tot en met zondag 9 mei (behalve op maandag), zullen de "Onze Lieve Vrouwkerk van Laken in bloemen" en de Koninklijke Crypte eveneens toegankelijk zijn voor het publiek van 11.00 u tot 17.00 u.

MEER INFO

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen