MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Kristallen bollen

508 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Kristallen bollen voor een kathedraal

Zilver

Categorie + 1.000 m2 project te Dilbeek

Tussen een groot terras bij de woning en een geheimzinnig lijkend bosgebied als een groene muur achteraan ligt een brede rechthoekige tuin met midden daarin een zeer dominante rechthoekige waterpartij, waarin onmiddellijk de kristallen bollen opvallen die de zon weerkaatsen en op het watervlak zachtjes mee wiegen met de wind.

Het centrale zicht vanuit de woonkamer en het aangrenzende terras heeft hier duidelijk de vormgeving bepaald: één recht doorlopende zichtlijn met veel perspectief naar de achterliggende treurwilgendreef. Midden in deze zichtas domineert de waterpartij zowat alles. In de directe omgeving daarvan werd gazon aangeplant met daarin een speels geheel van gesnoeide Taxusvolumes en Carpinushagen in allerlei groottes en hoogtes. Naar de zijkanten toe werden strakke borders aangebracht met vooraan Buxusbollen en verder een beplanting met groenblijvers en witbloeiers zoals Viburnum tinus, Choysia ternata, Rhododendron, Lonicera yunnanensis, Osmanthus x burkwoodii, bladverliezers als Viburnum plicatum, Ficus carica, enkele Hydrangeasoorten, heester- en klimrozen, vaste planten als Rodgersia, Gillenia, Uvularia, Heuchera, Geranium…

De achtergrond wordt even dominerend bepaald door een ‘muur’ van bomen, waarin centraal en in het verlengde van de waterpartij een dreef van 2 x 18 treurwilgen is aangeplant, maar juist omwille van de nabije ligging van de waterpartij is er alleen een dieptezicht mogelijk van op het terras en dat maakt het geheel nogal geheimzinnig en verplicht als het ware tot een wandeling in deze bostuin. De dreef geeft je een “kathedraaleffect”  en is los beplant met struiken en lagere planten, die hier quasi vrij hun gang mogen gaan.

Realisatie: E.C.O. bvba (Rik Olivier)

Terbekenstraat 62 9320 Niewerkerken (Aalst) Tel 053.83 21 90 Fax 053.41 90 23

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen