MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Laat je verrassen tijdens de 'Week van de vaste plant'

3632 x gelezen
door Ineke van Kesteren • Vrijdag 27 Maart 2015

Vaste planten zijn verrassend veelzijdig. Er bestaan soorten die heerlijk geuren en soorten die bijen en vlinders lokken, een groot aantal vaste planten is perfect om te gebruiken in een pluktuin en als kers op de taart geven vaste planten het hele jaar kleur in de tuin. Met vaste planten is het dus altijd feest! Laat je verrassen door de kracht van vaste planten tijdens de 'Week van de vast plant'. 

Jaarrond kleur
Het thema tijdens de Week van de vaste plant is 'Vaste planten kleuren je tuin jaarrond'. Dat is niet voor niets want het brede assortiment aan vaste planten geven van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst kleur in je tuin. Er zijn zelfs vaste planten die in de winter bloeien. Niet alleen de bloemen van vaste planten geven prachtige kleuren maar ook het blad heeft grote sierwaarde in de verschillende seizoenen. 

Wat is een vaste plant?
Vaste planten zijn planten die jaar na jaar groeien en bloeien. De grote variatie aan kleuren, vormen en eigenschappen zorgt jaar na jaar voor een prachtige tuin. De meeste vaste planten sterven in het najaar bovengronds af en komen in het voorjaar vanzelf weer op. Vaak worden deze vaste planten elk jaar groter, voller en sterker. Ook zijn er soorten die niet afsterven in de winter en het hele jaar groen blijven.
 


 


Gezellige combi's
Vaste planten zijn makkelijk met elkaar te combineren. De juiste combinatie van kleuren, geuren hoogtes en groottes resulteren in de meest prachtige plaatjes. Zo zijn er combinaties voor het aantrekken van vlinders en bijen, voor spetterende zomermaanden en van wuivende siergrassen.


Combinatie voor het aantrekken van bijen en vlinders:

 

Combinatie voor spetterende zomermaanden:

 

Combinatie van wuivende siergrassen: 

Lees verder op Perennial Power »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen