MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Lagerstroemia

3087 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Lagerstroemia

99.png

Naam

Lagerstroemia

Nederlandse naam

Lagerstroemia

Familie

Lythraceae

Herkomst

Zuid- en Oost-Azië

Standplaats

In de lente en zomermaanden op een zonnige maar tegen wind beschutte plek met goed doorlatende, humusrijke grond. Zorg voor een goede drainage. De struik verdraagt lichte vorst en kan dus vrij laat naar binnen worden gebracht. De hybrides die nu ontwikkeld worden zouden geheel aangepast zijn aan ons klimaat en zo goed als winterhard zijn. In de winter de planten eventueel overwinteren op een donkere, frisse plek.

Bloei

Het is een laatbloeiende plant, bloeit in juli, augustus, september. Rijkbloeiend in voldoende warme zomers. Lagerstroemia indica draagt grote roze tot donkerrode grillige bloemen in pluimen met contrasterende gele meeldraden. De bloemen doen aan seringen denken en groeien aan het uiteinde van de jonge takken.

Algemene kenmerken

Lagerstroemia indica is een bladverliezende heester tot kleine boom. Werd vroeger vooral toegepast als kuipplant of in een kas/serre. De plant moet gesnoeid worden om de vorm te behouden. In de winter de hoofdtakken insnoeien. Vermeerderen kan door het nemen van stekken of uit zaad.

Verzorging

Regelmatig water geven tijdens de groei- en bloeiperiode. In de winter minder water en zelfs bijna droog houden. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Liefst ’s avonds.

Soorten

Lagerstroemia indica- L. hybriden

Kooptip

Kwekerij Penninckx in Mark/ Edingen heeft in zijn assortiment diverse winterharde hybrides.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen