MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Lentekriebels in de herfst

413 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Lentekriebels in de herfst

Wanneer alles buiten klaar gemaakt wordt voor de winterperiode, verdwijnen de potten uit de tuin of ze blijven maandenlang leeg achter op het balkon. Dat is jammer, want deze kale boel is het aangezicht voor de komende maanden. Vul de potten daarom in oktober of november eens met één of meerdere lagen bloembollen en geniet vanaf januari van crocussen, blauwe druifjes, narcissen, hyacinten en tulpen. Plant er voor direct kleureffect heide of winterviolen bovenop. Bloembollen planten is eenvoudig en heeft een prachtig resultaat. In een half uurtje heb je aardig wat potten gevuld. Reken dus af met dat sombere najaarsgevoel en plant nu de lente!

Verwilderingsbollen

Ook in de border of het gazon mogen bloembollen niet ontbreken. Om het makkelijk te maken, zijn er bloembollen die je één keer plant en elk voorjaar weer bloeien zoals sneeuwklokjes, crocussen, blauwe druifjes en narcissen. Maar ook de Bloembol van het Jaar, Tulp ‘Spring Green’ en sommige Alliums (sieruien) bloeien elke lente weer vanzelf. Eén keertje in het najaar planten en elk voorjaar opnieuw genieten. Dat is pas gemakstuinieren! Bloembollen zijn o.a. nu volop te koop in tuincentra, doe-het-zelfwinkels en bij sommige bloemisten.

CHECKLISTbloembollen voor verwildering

Aansluitend artikelvoorjaarsbloeiende bloembollen planten
Aansluitend artikel:  plant nu de lente
Aansluitend artikel:   allium

 

Tip: Tulp ‘Spring Green’ is bloembol van het jaar 2007  LEES MEER.

Tip: Op Keukenhof wordt van 19 tot 21 oktober 2007 de Nationale Bloembollenmarkt gehouden. Je doet er volop bolleninspiratie op met persoonlijke tips van kwekers en er zijn bijzondere bollen te koop!

Tip: Op www.bloembollen.tv vind je tips, informatie en instructiefilmpjes over het planten van bloembollen.

Kijk voor meer informatie op www.bloembol.be

 

bloembollen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen