MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Leucothoe axillaris 'Curly Red' - Druifheide

18627 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Leucothoe_axillaris__Curly_Red_.jpg

Leucothoe axillaris 'Curly Red' is een lage compacte, groenblijvende heester die het vooral moet hebben van zijn opvallend gekruld of gekroesd blad (omwille van de dieper liggende nerven) dat in het najaar een mooie roodbruine herftskleur krijgt. In het voorjaar lopen ook de jonge twijgen rozerood uit. Deze plant is voldoende winterhard om in de volle grond te worden uitgeplant, maar doet het ook zeer goed in potten en bloembakken voor het najaar. Als lid van de Ericaceae geeft de plant de voorkeur aan een zurige grond. Bij voorkeur ook een vochthoudende grond. Vooral op een zonnige standplaats moet de bodem voldoende vochthoudend zijn. Wintervocht in de winter kan echter fataal zijn voor deze plant. Laat zich goed snoeien. In het najaar kunnen de takjes met de opvallende blaadjes ook in bloemstukjes verwerkt worden.

 

Naam

 Leucothoe axillaris 'Curly Red'

Nederlandse naam

 Leucothoe, Druifheide

Familie

 Ericaceae

Categorie

 Bladhoudende heester

Hoogte

 40 - 50 cm

 

 

Standplaats

 In de zon of halfschaduw. Kalkvrije, vochtige maar goed doorlatende zure grond.

TIP: op een zonnige plaats moet de bodem voldoende vochtig zijn. Kan als solitair worden toegepast of in groepsbeplanting. Vooral geschikt als winterbeplanting van bloembakken en potten.

Snoeien

 Door het oude hout regelmatig weg te knippen ontstaan mooie jonge bladeren. Na de bloei in juni snoeien. Vermeerderen kan uit zomerstek.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen