MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Limburgse tuinaannemer - Goud in cat. + 1000 m2

1009 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Moderne tuin die aansluit bij een moderne woning

Tuinaannemer: Alain Dor - Hasselt www.alain-dor.be

Alain dor 1.jpgStrakke sterke soberheid Wie wil ontdekken hoe een bijzondere woningarchitectuur naadloos kan overlopen in het omgevende groen, krijgt met dit tuinproject van Alain Dor een prima voorbeeld. De strakheid en de rechtlijnigheid van de woning zit eveneens verweven in de opvallende tuin. Grote geschoren blokzones van Fagus sylvatica en Taxus baccata wisselen af met een unieke beplanting gerealiseerd met grote groepen Panicum virgatum. Een aanpak die verrast met een sterke, originele soberheid.

De ruimtelijke beleving wordt achterin de tuin opgewekt door de aanplant van vrijstaande lindes (Tilia cordata). Diezelfde techniek komt ook in de voortuin naar voren, hier weliswaar uitgevoerd met moerbeibomen (Morus rubra). Ook het zwembad is zowel naar inplanting als naar uitvoering een parel.

Alain dor 2.jpgUnieke verharding Naast een opmerkelijke plantenkeuze valt in dit project ook de hoge kwaliteit van de technische afwerking op. Zo kozen Alain Dor en zijn team ervoor om een bijzonder verhardingsmateriaal te gebruiken voor het hoofdterras. De keuze voor deze authentieke Italiaanse terracottategels is knap. De kwalitatieve manier van plaatsing en afwerking toont het vakmanschap dat binnen het team aanwezig is. Een kwaliteit die zelfs doorgetrokken wordt tot in de potterie. Leuk in dit project is ook de aanlegwijze van het waterbassin. Met een eigen uitgewerkte techniek realiseerde de aannemer een foliebassin met een opvallend smalle randafwerking , naadloos overlopend in het gazon en dit in harmonie met het opvallend raam dat in de aangrenzende gevel opduikt. Knap en origineel!

Alain dor 4.jpgHoogteverschillen De uitvoeringskwaliteit van de tuinwerken zit in dit project verscholen in technische hoogstandjes. Er werd van de aannemer verwacht dat hij aanwezige hoogteverschillen op een vakkundige manier in het project integreerde. Dat is perfect gelukt. Het hoogteverschil met het naastliggende perceel is op een onopvallende en originele manier opgevangen in de beplantingszones. Je beleeft hierdoor de tuin zonder dat de hoogteverschillen gaan domineren. Verder werd er gewerkt met technisch goed uitgevoerde trapconstructies en geïntegreerde hellingen.

Alain dor 5.jpg TUINCREATIES ALAIN DOR - LUIKERSTEENWEG 231 3500 HASSELT - 011/271535 - 0473/890340 - tuincreaties.alain.dor@telenet.be

Alain dor 6.jpg

Alain dor 7.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen