MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Limburgse tuinaannemer - Goud in cat. Bedrijfsgroen

1125 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Nieuw strak gebouwencomplex laten aansluiten in een bestaande zone met een eerder rustiek karakter.

Tuinaannemer: Willy Reynders - Beringen www.willyreynders.be

Foto 3 Reynders.jpg

De hoofdopdracht die Willy Reynders in dit project meekreeg, was om het nieuw strak en rechtlijnig gebouw van sterrenrestaurant De Kristallijn op een doordachte manier via de omgevende groenaanleg te integreren op de site van het golfcomplex. Geen eenvoudige taak als je weet dat het terrein gekenmerkt wordt door hellingen én als je weet dat het terrein eigenlijk op een voormalige stortsite ligt. Toch slaagde Reynders en zijn team er in om deze opdracht tot een juweeltje te laten uitgroeien. Een topproject met een bijzondere hoge graad van vakkundige afwerking.

Foto 4 Reynders.jpg
Foto 6 Reynders.jpg
Water Tal van technische oplossingen waren nodig om onder meer de toegankelijkheid van het restaurant optimaal aan te bieden aan minder mobiele gasten. Onder meer een perfect uitgevoerd pad in kleiklinker biedt een oplossing. Bijzonder knap is ook de trapconstructie. Een ander handigheidje dat Willy Reynders in het project integreerde, is een waterelement. Dankzij de pienter bedachte constructie in ruwe betonmaterialen gecombineerd met houtelementen, klatert het water in een modern waterbassin. Mooi om zien, maar vooral heel clever bedacht om zo het geluid van de koelingen volledig te bannen uit de omgeving! Ook de omgevende wegenis werd op een erg doordachte wijze aangelegd in een combinatie van kleiklinker, asfalt en betonverharding.
Foto 5 Reynders.jpg
Foto 2 Reynders.jpg
Groene golven Klassevol en schitterend uitgevoerd is ook de beplanting. De golvende wolkbeplanting uitgevoerd in Elaeagnus ebbingei en Lonicera nitida aangevuld met Buxusvormen blijkt de ideale groenovergang te vormen tussen de bestaande klassieke bebouwing en de strakke, moderne nieuwbouw. Bovendien integreert de beplanting naadloos in het omgevende golvende landschap. Twee doelbewust geplaatste zwarte kaders zorgen voor een natuurlijk schilderij bij de restaurantbezoekers. Drie eiken zorgen voor de achtergrond van dit levend schilderij. De jury was ontzettend gecharmeerd door dit project van Willy Reynders en zijn team. Tal van doordachte en perfect uitgevoerde technische oplossingen maken dit project tot een waar huzarenstuk. De groenaanplant zorgt voor een optimale integratie van het bouwproject in zijn omgeving. Bijzonder hoogstaande uitvoering! Internationale topklasse.
Foto 4 Reynders.jpg
Foto 1 Reynders.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen