MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Limburgse tuinaannemer - Brons cat. + 1000 m2

2501 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Lange smalle tuin Nadruk op genieten

Tuinaannemer: All Garden Service - Stevoort www.allgarden.be

In deze lange smalle tuin ligt de nadruk op genieten. De beplanting is eerder sober en wordt herhaald zodat een uniforme uitstraling bekomen wordt.

all_garden_voortuin.jpg
• Het is geen alledaags gegeven: een waterpartij in een voortuin. Dit is dan ook de blikvanger in de sobere voortuin. De plantenkeuze is hier eenvoudig en onderhoudsarm: een groep bloeiende Hydrangea macrophylla zorgt hier voor bloei. 


all_garden_4.jpg
• Aansluitend bij de woning en het terras ligt het schitterende zwembad. Je hebt hier ook een mooi overzicht op de rest van de lange smalle tuin. De natuurstenen muur  bij het zwembad is 's avonds verlicht met LED-verlichting met wisselende kleuren. Ook verder in de tuin werden lichtarmaturen geplaatst om sfeer te brengen.


all_garden_overloop_zwembad.jpg
• Het zwembad heeft een overlopende rand. Deze zorgt dat het water een kletterend geluid geeft. Het water komt in een opvangbekken terecht en wordt na filtrage terug in het zwembad gepompt. Deze filterruimte werd mooi en discreet weggewerkt.


all_garden_1.jpg
• Om de tuin in de hoogte af te schermen voor inkijk van de buren, werd ter hoogte van de woning een rij leilinden (Tilia x europaea 'Pallida').


 

all_garden_2.jpg
• Opvallend bij dit project is het vrij grote gedeelte met verharding. Dit is vooral om praktische redenen en op vraag van de eigenaars. De tuin werd ingedeeld in verschillende tuinkamers met lage hagen van Taxus baccata. Deze zorgen ervoor dat de ruimte visueel optimaal benut wordt. In de vakken werden jonge bomen aangeplant die regelmatig gesnoeid worden: Platanus x acerifolia Een rij Miscanthus sinensis 'Gracillimus' zorgt voor een losse, natuurlijk ogende afscheiding. Achteraan is ook een ruime speelgelegenheid voor de kinderen voorzien. Ze kunnen zich volledig uitleven tussen het groen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen