MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Limburgse tuinaannemer - brons cat. 250-1000 m2

15915 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Moderne, strakke watertuin

Tuinaannemer: Ranco Vleeshouwers (TRV) - Meeuwen www.trvtuinaanleg.com

De tuin die hier ontworpen en aangelegd werd is een watertuin op het industrieterrein van Bree. De opdrachtgevers wilden een hypermoderne tuin. Een vernieuwende, strakke en onderhoudsvriendelijke tuin met hier en daar een kleuraccent. Met 2 kinderen in het gezin, die gek zijn op water, was in het tuinontwerp een zwembad een must. 

totaal_tuinbeeld_trv.jpg

terras_en_zwembad.jpg Om inkijk tegen te gaan en een windvrije ruimte te creëren werd er besloten een strakke betonnen muur te plaatsen op de scheiding. Een esthetisch element wat perfect paste binnen de moderne visie van de opdrachtgever. TRV tuinaanleg ontwerpt hier een schaduwterras door middel van een modern u-element, op de zijkant, waarbij het zicht van de buren op het zwembad verhinderd wordt door het dak. Om dit mooi in te passen werd het gedeeltelijk over het zwembad gebouwd. Hierdoor werd er een mogelijkheid gecreëerd om vanuit het terras in het zwembad te duiken. Het zonneterras werd aansluitend aan de overdekking gemaakt om een gevoel van samenhorigheid te creëren.

waterbeeld..jpg

zwembad_en_border.jpg Aan de achterzijde werd de tuin door middel van een strakke betonnen keerwand, 30cm opgehoogd.  Een strakke vijver, die vanaf het verhoog naar het terras toe aangelegd werd, zorgt voor de verbinding van het opgehoogde gedeelte met de rest van de tuin. waterbeeld..jpg Daar waar de vijver in aanraking komt met het lager gelegen deel wordt er een strakke waterval gevormd. Vanuit de keuken kijk je uit op dit mooie plekje in de tuin, waar je op de bank in de zon van het waterspel kan genieten. Dakplatanen aan de achterzijde van de tuin geven de mogelijkheid om, omwille van hun groei, de inkijk vanuit de straat nog verder te beperken.

In de tuin is er gekozen voor een sobere beplanting. Een afwisseling van grassen, wintergroene bodembedekkers, buxus en Hydrangea’s houden de tuin strak en sober. Bloeiende planten maken de tuin aantrekkelijk in ieder seizoen. In de winter blijft er een groene structuur behouden door de Thuja, Buxus en Taxushagen.

voortuin.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen