MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Limburgse tuinaannemer - Zilver cat 250-1000 m2

1842 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Strakke, moderne tuin bij een strakke woning uit de jaren 60

Tuinaannemer: Bart Janssens - Opglabbeek www.tuinwerken.be

bart_janssens_5.jpg

Aan de voorzijde van het huis werd de toegang naar de voordeur aangelegd en de oprit vernieuwd en verbreed met ruim plaats voor 3 auto’s. Het oude asfalt moest plaats ruimen voor kasseien in Indische Kandla. Voor het pad naar de voordeur werd voor megategels in Chinese blauwe steen gekozen. Zowel het pad en de oprit worden voorzien van LED-verlichting. De beplanting in de voortuin is sober en onderhoudsvriendelijk. Met soorten als Buxus sempervirens, taxus, grassen en Fagus sylvatica als haag. Het geheel wordt afgesloten door een hekwerk begroeid met klimop, een voetgangerspoort en geautomatiseerde schuifpoort bekleed met cederhout. Het pad naar de achtertuin vormt een geheel met de bestrating van de parkeerruimte en inrit. Het bestaande poortje werd bekleed met cederhout zodat het een geheel vormt met de andere poorten in het project. 

bart_janssens_3(1).jpg

bart_janssens_1.jpg In de achtertuin primeert de ruime zwemvijver met aangrenzende terrassen. De zwemvijver met skimmers en up-flow filtersysteem werd uitgevoerd in een 3D rubberfolie van 1mm. In de zomermaanden kan de temperatuur van het zwembadwater enkele graden verhoogd worden door Solarverwarming (op het dak van het tuinhuis). Tevens is om een optimale filtering van het water te bekomen in het tuinhuis een drukfilter met uv lamp geplaatst. De omranding van het zwembad bestaat uit Chinese blauwe steen die mooi aansluit bij het grote terras dat aansluit aan de woning. Achteraan de vijver is tevens een terras voorzien in tropisch hardhout Padouk, waar men kan genieten van de het zicht van de tuin en de zwemvijver. De beplanting in de achtertuin is onderhoudsvriendelijk en functioneel gekozen zodat de tuin het hele jaar door er aantrekkelijk uit ziet. De plantenkeuze is in overleg met de opdrachtgever samengesteld uit: Hydrangea arborescens Annabel, Buxus sempervirens in bolvorm geschoren, Buddleja davidii en Phylostachys aurea. Als bomen zijn dakplatanen en leiperen aangeplant. Om de tuin onderhoudsvriendelijk te maken zijn de plantvakken opgevuld met bodembedekkende planten;  Potentilla nuuk, Vinca minor, Rhododendron en Lonicera nitida Maigrun.

bart_janssens_2.jpg Als bomen zijn dakplatanen en leiperen aangeplant. Om de tuin onderhoudsvriendelijk te maken zijn de plantvakken opgevuld met bodembedekkende planten;  Potentilla nuuk, Vinca minor, Rhododendron en Lonicera nitida Maigrun.

bart_janssens_4.jpg

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen