MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Limburgse tuinaannemer - Zilver in cat. bedrijfsgroen

1182 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Project: Grote, landelijke en natuurlijke tuin. Kindvriendelijke speel-en leeftuin Tuin van tuinaanlegger Frederik Tielens

Tuinaannemer: Tuinaanleg Tielens - Zelem www.tuinaanlegtielens.be

Bedoeling was om deze leef- en speeltuin zo natuurlijk mogelijk te laten lijken en te laten aansluiten bij een bestaand natuurdomein.

tielens_totaalbeeld.jpg

In de bestaande weilanden werd minimaal ingegrepen om de sfeer en karakter van het achterliggende natuurdomein door te trekken tot bij de woning.

Voor de beplanting werd gekozen voor Viburnum in soorten, Salix, Lythrum, Phyllostachys. Zij vormen een aanvulling op de wilde beplanting die gecontroleerd mag groeien. Enkele kort gemaaide grasstroken vormen de paden.


tielens_tuin.jpg

tielens_tuin_vijver.jpg

Op het achterste gedeelte werd een sloot gegraven die uitmondt in een natuurlijke vijver. Deze sloot zorgt ook voor de afscheiding van de weiden tussen ezels en schapen.


 

tielens_terras_1.jpg Tegen de woning heeft het tuingedeelte als hoofddoel ontspanning te bieden. Een bonte mengeling van vaste planten en heesters zorgen ervoor dat de tuin het hele jaar iets te bieden heeft. Het meest opvallende deel van de tuin is dit tussen de leeftuin en de natuurtuin. Hier is een moestuin voorzien met daarachter een speelveld voor petanque.


tielens_250.jpg

tielens_250_a.jpg

Wandel je door de tuin naar de vijver achteraan, dan merk je opvallende elementen zoals een speelhut voor de kinderen, die gemaakt is van wilgen die in een cirkel werden aangeplant en boven aan elkaar werden gebonden.

tielens_onkruid.jpg

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen