MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Livistona is bureauplant van 2012

634 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers • Zondag 1 Januari 2012 Volg Eddy G.

De Livistona is door een jury van deskundigen uit verschillende disciplines verkozen tot de Bureauplant van het jaar 2012. De jury koos de palm uit vijf genomineerde kamerplanten. De plant behaalde zowel in het laboratorium als in de werkomgeving de hoogste score. In alle communicatie luidt de centrale boodschap: ‘Je voelt je lekkerder met planten op je werkplek’.

De Livistona kwam niet zomaar als winnaar uit de bus. Op verzoek van het Bloemenbureau zijn dit voorjaar vijf planten geselecteerd op verkrijgbaarheid en verzorging. Fytagoras Plant Science onderzocht de planten tevens op hun luchtzuiverende werking. In een laboratoriumopstelling zijn de planten getest op hun vermogen om chemische stoffen als formaldehyde en benzeen uit de lucht weg te nemen.

 

Vakantiegevoel

Aan de hand van de resultaten heeft een vakjury vervolgens een top drie vastgesteld. Om tot één winnaar te komen zijn de Calathea, Ficus microcapa ‘Ginseng’ en Livistona tot slot drie maanden lang op vijftig bureaus bij MKB’ers en thuiswerkers ter beoordeling neergezet. Met een 7,8 gaven zij het hoogste rapportcijfer aan de Livistona. De frisgroene kleur en de sierlijke, rustige uitstraling doet hen denken aan tropische oorden. De palm houdt daardoor ook op de werkplek het vakantiegevoel een beetje vast.

 

Publiciteitstrekker

De Livistona is de zesde Bureauplant van het jaar en de opvolger van de Vingerplant die de prijs in 2011 in de wacht sleepte.

 

Lees ook :

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen