MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Lysimachia

1285 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Lysimachia

333.png

Naam

Lysimachia

Nederlandse naam

Wederik- Penningkruid

Familie

Primulaceae

Herkomst

Gematigde en subtropische streken van het noordelijk halfrond

Standplaats

L. nummularia is een moerasplantje, hoewel het ook op droge plaatsen overleeft. Een zonnige plaats tot halfschaduw. In de schaduw zal het blad groen worden. Kan gebruikt worden als bodembedekker. L. congestiflora komt uit Indië, het is een nog niet zo veel toegepaste terrasplant. Beiden zijn geschikt voor hangmanden. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage.

Bloei

L. congestiflora heeft gele bloemen met een rood hart. Bij L. nummularia verschijnen de bloemen een zomerlang op korte bloeistengels in de bladoksels.

Algemene kenmerken

L. nummularia is een krachtige, meerjarige plant die kruipende stengels vormt die wortelen waar ze de grond raken. Wordt veel gebruikt rond vijvers of voor vochtige plaatsen. Het groengele blad zorgt voor accenten en laat zich mooi combineren met andere zomerbloeiers.

Verzorging

Regelmatig water geven zodat de grond niet droog aanvoelt. L. nummularia heeft vrij veel water nodig. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten en niet op de bladeren of bloemen.

Soorten

Lysimachia congestiflora- Lysimachia nummularia

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen