MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Maak de tuin herfstklaar met siergrassen in pot

4597 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Fijn aan het einde van de zomer nog even aan de slag. Het is dé tijd dat de grassen schitteren met hun wuivende pluimen in de wind. Grassen zijn er niet alleen voor de bezitters van een grote tuin, maar ook als natuurlijk, decoratief element op het balkon of terras.

 

 

 09-296446.jpg 

In september groeit en bloeit er nog van alles. Toch zijn er al tekenen dat het einde van het groeiseizoen eraan komt. Aan veel planten en  bomen vormen zich al zaden en vruchten en nog wat later zullen ook de bladeren hun typische herfstkleuren vertonen. Zoek een mooie dag uit om het balkon of terras 'herfstklaar' te maken. Kies eens voor siergrassen. In de nazomer en herfst zijn ze op hun hoogtepunt. Door hun natuurlijke kleuren combineren ze goed met alles dat er al op het balkon of terras staat.

Rode zegge

Wie zich in siergrassen verdiept, zal zien dat er een ruime keuze mogelijk is. Aanrader is de rode zegge (Carex buchananii ) met de dichte massa, stijf opstaande, smalle roodbruine bladeren die aan het einde wat krullen. Zeker als de plant in de zon staat, komt de kleur goed uit. En een weetje: zegges zijn te herkennen aan hun driekantige stengel.

Pampasgras

Pampasgras (Cortaderia selloana) bloeit met pluimen vanaf augustus tot en met oktober. Echt een gras waar je letterlijk niet omheen kunt, want de grote witte bloempluimen kunnen gemakkelijk meer dan drie meter lang worden. Wie wel pampasgras wil, maar dan iets minder hoog, kan kiezen voor de wat kleiner blijvende Cortaderia selloana 'Pumila'. Dit gras heeft een voorkeur voor zonnige plaatsen. Wie met dit gras aan de slag wil, kan trouwens beter handschoenen aantrekken omdat de  de smalle bladeren scherp snijdende randen hebben. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie grassoorten die het goed doen in pot. Kies voor polvormende, goed winterharde soorten. Knip ze aan het einde van de winter af tot circa 20 a 30 centimeter en geniet een paar maanden  later opnieuw. 

carex sfeer b.jpg

Cortaderia_selloana_Pumila_-_carex_-_sti

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen