MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Maart- Asparagus - Sierasperge

2975 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De sierasperge of ‘asparagus’ is een kamerplant met ontelbare, verfijnde bladeren. Ze geven een sfeer van licht en luchtigheid en hebben tegelijkertijd een zachte en sierlijke uitstraling.

Deze kamerplant is weliswaar familie van de eetbare asperge, maar heeft zelf geen culinaire eigenschappen. Wel is de sierasperge een van de sterkste kamerplanten en heel geschikt voor mensen die zichzelf geen groene vingers toekennen. Daarom is de sierlijke sierasperge gekozen tot Woonplant van de Maand Maart.

Rustpunt

De sierasperge heeft mooi frisgroen blad dat veel weg heeft van fijne veren. Het is een van die kamerplanten die niet heel erg opvalt, totdat hij er niet meer staat. Dan mis je het groene rustpunt in de omgeving. Aspergeplanten blijven meestal zonder bloemen, maar als ze onder gunstige omstandigheden toch bloeien, verstoppen ze hun kleine witte bloemetjes onder de bladeren. Kleinere varianten groeien redelijk snel uit tot mooie volle planten.

Makkelijk combineren

Het is eenvoudig stylen met de sierasperge. Doordat de plant helemaal groen is, past eigenlijk elke pot er goed bij. De enige minder goede combinatie is wellicht een donkergroene pot, die de plant wat saai kan maken. Een zilverkleurige pot onderstreept de moderne uitstraling van de plant en een antieke pot met gouden randjes bevestigt de romantische sfeer rondom de asparagus. In strakke interieurs kan deze plant de hardheid op subtiele wijze doorbreken, terwijl hij in een authentieke setting een mooie aanvulling vormt. 

Bekijk hier de verzorgingsfiche van deze plant.

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen