MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Maart - Strelitzia

493 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Woonplant van de maand:  Strelitzia


Strelitzia streelt de zinnen.

Strelitzia’s zijn adembenemend mooie kamerplanten. Met werkelijk spectaculaire bloemen. In deze oogverblindende spookjesplant moet je wel geloven. De beloning is er in langgerekte, lepelachtige bladeren en de meest sierlijke bloemen. Dit is de betoverende Woonplant van de maand maart!

  strelitziabbh.jpg

Hoofdrolspeelster

De Strelitzia is een Zuid-Afrikaanse lieveling. Ze staat ook wel bekend als de Paradijsvogelbloem of Vogelkopbloem. Haar bladeren staan in rijen en vormen een waaierachtige kroon die groen blijft. Uit de stevige schutbladeren ontspringen de bloemen. Ze hebben elegante, opstaande, oranje schutbladen met twee of drie blauwe kroonbladen die eigenwijs omhoog steken. Een toonbeeld van eigenzinnigheid.

Fabeltjesplant

Strelitzia is er in vier soorten, de reginae is het allerbekendst. Zij kan tot één meter tachtig hoog worden bij een breedte van circa een meter - prachtige maten dus. Strelitzia staat voor fabelachtige looks, past in iedere feeën & prinsessenkamer en is er voor iedereen - groot of klein - die nog best een beetje in sprookjes gelooft.

De sprookjesachtige Strelitzia geef je regelmatig een klein scheutje water; voorkom natte voeten. Zorg ook elke week voor een beetje kamerplantenvoeding. ‘Prinses Strelitzia’ verlangt veel licht, maar geen direct, heet zonlicht. En ze is dol op een wat krappere pot, dan schenkt ze je prachtige bloemen.

KLIK HIER VOOR DE VERZORGINGSFICHE

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen