MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Maart - Miltonia

320 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Verfijnd, verrassend en zo vól verliefdheid. De Woonplant van de vroege lentemaand maart is de Miltonia. Een nog - geheel onterecht – vrij onbekende kamerplant die Nederland en Vlaanderen zal gaan beminnen. Deze noviteit geeft je een uniek, licht liefdesgevoel… ze bloeit schitterend en geeft bovendien een natuurlijk, lichtzoet parfum aan je interieur!

Kleur- en geurknal

Met name in het voorjaar, de natuurlijke bloeiperiode van Miltonia’s, staan ze op het punt van uitbarsten. Met Miltonia (officieel Miltoniopsis) heb je dan ook een instant stijlexplosie in handen. Het effect is sensueel en tropisch… de delicate bloemen lonken naar je en overtuigen je met hun onweerstaanbare odeur.

Spannende dessins

Van oorsprong komt Miltonia uit Zuid-Amerika en zijn er nieuwe kruisingen en selecties van gemaakt. Alle bloemen van Miltonia hebben wel wat weg van viooltjes en daarom wordt Miltonia ook wel de Viooltjesorchidee genoemd. De meest voorkomende kleuren-combinatie is wit-rood met een vleugje geel erdoor. Iedere variant heeft naast een eigen kleur ook een individueel patroon… Miltonia is er bijvoorbeeld met vlinder-, masker- en watervaltekening.

Bloemspektakel

Miltonia’s bloeien wekenlang en kunnen dat zelfs twee keer per jaar. Neem de uitgebloeide bloemstelen weg en gun haar een zonnig plekje in huis, of zet je Miltonia op een plekje buiten. Door de temperatuurwisseling ontstaan er weer nieuwe bloemscheuten in ongeveer 10 weken… en dan kan Miltonia je huis opnieuw aankleden en betoveren.

Verzorgingstips

Gun Miltonia een lichte, zonnige plaats. Als ze een lichtroze bladertint heeft, dan is de lichthoeveelheid perfect. Dompel de pot wekelijks en geef maandelijks plantenvoeding. Deze tropische plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, bespuit of nevel de plant daarom af en toe. Miltonia - magisch mooie lifestyle.

Maart 2009 - BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen