MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Maart - Yucca

611 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Woonplant van maart 2011 - Yucca


yucca2.jpg 

Stressvrij door het leven met eigenwijze Yucca Wie op zoek is naar een zelfverzekerde plant met een Zuid-Amerikaans tintje is bij de Yucca aan het juiste adres. Met zijn fiere stekels is hij meer stoer dan aaibaar, maar boven alles is hij het toonbeeld van trouw. Deze indianenplant zorgt er bovendien voor dat zijn eigenaar stressvrij en kalm door het leven gaat. Genoeg redenen om de Yucca centraal te stellen alsWoonplant van de maand maart.

De woestijnroots van de Yucca brengen een avontuurlijke en kalmerende sfeer in huis en hoofd. Zijn nonchalante pieken, in combinaties van groen, geel en grijs, geven hem een eigenwijs tintje. Zijn toefen op één of meerdere stammen maken hem tot een eye-catcher die zelf alles behalve prikkelbaar is.

Levensenergie en intelligentie De indianen wisten al lang dat de Yucca een bijzondere plant is. Niet voor niets noemen ze hem de ‘boom van het leven’. Ze vereerden de Yucca vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Maar dat niet alleen. Indianen geloven dat alles in de natuur, planten, dieren, stenen en mensen, met elkaar verbonden is. Planten bezitten volgens hen levensenergie en intelligentie. Indianen schrikken er dan ook niet voor terug om zo nu en dan een praatje met planten te maken, om hun geest en hun geneeskrachtige werking te leren kennen.

Lagere bloeddruk Naast geneeskracht heeft de Yucca, net als andere planten, de gave om mensen te kalmeren. Uit onderzoek van de Engelse universiteit Surrey blijkt dat mensen in een kamer met veel groen veel minder gestrest zijn en een lagere bloeddruk hebben dan in een ruimte zonder planten. Met een Yucca in je woonkamer kom je letterlijk tot rust.

Tevreden en rustig Wil je zoveel mogelijk van de stressverlagende werking van je Yucca genieten? Regel dan een lichte plaats in de kamer, maar laat hem niet zonnebaden, daar houdt hij niet van. Regelmatig water, niet teveel plantenvoeding en jij en je Yucca zitten er gegarandeerd tevreden en rustig bij.

VERZORGING IN HET KORT: -een lichte standplaats maar geen direct zonlicht -niet overdrijven met water -bestand tegen droge lucht

yucca.jpg

yucca1.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen