MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Magnolia Kosar- de Vos Hybrids - Beverboom

1238 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

   

Naam

 Magnolia Kosar-de Vos Hybrids  Wordt ook wel 'Eight Little Girls' genoemd

Nederlandse naam

 Magnolia, beverboom, valse tulpenboom

Familie

 Magnoliaceae

Herkomst

 Cultivars uit kruising van M. liliifora en M. stellata  Ontwikkeld in de V.S door Dr. Francis de Vos en William  Kosar, onderzoekers die verbonden waren aan het US  National Arboretum in Washington DC  

Categorie

 Heesters. Bladverliezend

Hoogte

 2-2.5m tot 3m max.

Breedte

 2- 2.5m

Bloei

 Staande bloemen, de kleur is steeds een combinatie  van purperrood met crème tot wit

Bloeitijd

 Bloeit in maart/april.

Standplaats

 Volle zon tot lichte schaduw.  Liefst een eerder beschutte plaats.  Niet echt kieskeurig maar groeit best op een goede,  humusrijke en voedingrijke bodem.  Geef hem een vaste standplaats want hij houdt er niet  van om verplaatst te worden.  Liefst lichtzure grond omdat op een te kalkrijke bodem de  plant gevoelig kan zijn voor ijzergebrek.  Magnolia bezit een oppervlakkig wortelgestel en daarom   is een diepe bodembewerking niet gewenst.  Ondiep planten.  Zoveel mogelijk op een lichte en beschutte plaats.  Door de vroege bloei kan nachtvorst soms storend  werken voor de bloemen maar de plant zelf ondervindt  daar meestal geen hinder door.

Algemene kenmerken

 Mooie, grillig groeiende boomstruiken die bijna allemaal  laat en rijk bloeien. Blijven over een lange periode  nabloeien door de zomer heen.  Ze worden niet hoger dan 3m.  Een groot voordeel bij deze soorten is dat de bloem-  knoppen pas na de winter worden aangezet, waardoor  schade tijdens een strenge winter vermeden wordt.

Snoeien

 Zo weinig mogelijk snoeien.  Mocht het noodzakelijk zijn kan er in de zomer worden  gesnoeid om de vorm te behouden.

Goed om weten

 Magnolia heeft zijn naam te danken aan de Pierre Magnol  (1638-1715), een hoogleraar in de botanie en directeur  van de botanische tuin in Montpellier 

magnolia_ann_240.jpg'Ann' Vroeg- en zeer rijkbloeiende heester tot 3m. Zeer donkere paarsrode bloemen. 
magnolia_betty240.jpg'Betty' Grootbloemige struik. De 12-19 bloembladen zijn paars aan de basis en naar roze verkleurend aan de top.
magnolia_jane_240.jpg

'Jane' De bloembladeren zijn roodpaars aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde

magnolia_judy_240.jpg'Judy' Kleinbloemig, de bloembladen zijn purperrood aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde.
                  
magnolia_pinkie_240.jpg'Pinkie' Laatbloeiend. Bekervormige bloemen de bloembladen zijn donkerroze aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde.
  
magnolia_randy_240.jpg'Randy' Magnolia met sterk opgaande groeiwijze. Laatbloeiend. De bloembladen zijn roodpaars aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde.
magnolia_ricky_240.jpg'Ricky' Krachtige, opgaande groeiwijze. De gedraaide bloembladen zijn paars aan de buitenzijde en wit aan de binnenzijde.
  
magnolia_susan_240.jpg'Susan' Zeer bloeirijke, opgaande, compact groeiende struik (2-3m) met 6 donkerpaarse bloembladen.

Deze heester is verkrijgbaar bij :

België

Vele soorten kan je bewonderen in : -de Plantentuin in Meise. -het Arboretum Hof ter Saksen Haasdonkbaan 10B, 9120 Beveren, tel.: 03-775.28.51 -Het park van Laken Koninklijk Parklaan/Jules Van Praetlaan, 1020 Laken, tel.: 02-513.89.40. -Kapellebergwww.kapelleberg.been Arboretum Wespelaar De Costerstraat 37, 3150 Haacht, tel.: 016-60.86.41,www.arboretumwespelaar.be: op afspraak voor groepen, via de vzw Open Tuinen van België tel.: 011-88.76.11,www.open-tuinen.be

-Tuinplantenkwekerij Frans De Baerdemaecker -Kwekerij Johan Van Herreweghe -Arboretum Waasland

Nederland

-Kwekerij Esveld -Collectiehouder in Nederland: Wim Rutten tel 00.31.(0)40.2063528 e-mail:info@magnoliastore.com www.magnoliastore.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen