MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Make-overproject ‘ons tuintje’ klaar voor lenteseizoen

1390 x gelezen
door Best Select • Donderdag 4 Mei 2023

Tijdens fase twee van het make-overproject ‘ons tuintje’ gingen de tuinaannemers aan de slag om de Vlaamse tuin lenteklaar te maken. Tuinaannemer Stefan Haerinck: ‘Op drie dagen tijd hebben we het bestaande gazon afgegraven, alles omgespit en de bodem voorbereid met organische bemesting’. Ook op de planning: de grond frezen en luchtig maken met turf, schors aanbrengen op het schorspad en uiteindelijk ook het planten van de cultivars. ‘Zo’n tiental verschillende soorten en een boom voor wat extra dimensie’, aldus Stefan. Ook Hans De Neve van Boomkwekerij De Neve, erkend BEST-select-verdeler, was erbij voor tekst en uitleg. Hans: ‘De cultivars van BEST-select komen ook in een kleinere tuin als deze optimaal tot hun recht. Ze zijn compact, heel bloeirijk, onderhoudsvriendelijk en bovendien uitermate gezond. De essentie: mensen laten genieten van een rijkelijke bloei met een minimum aan onderhoud.’

Je tuin (her)aanleggen met sterke cultivars?

Naar het assortiment van BEST-select >

Over dit project

Het make-overproject ‘ons tuintje’ is het werk van professionele tuinaannemers Marc Galle en Stefan Haerinck. In opdracht van BEST-select toveren ze een typische Vlaamse tuin in vier fases om tot een bloeiende plek.

Lees verder op Best Select »

1 reactie

  • Antoinet V. Antoinet V. Voor mij een hele goede tip,ik maak altijd een gat en vul dit met water voor ik de nieuwe plant er inzet, nu hoor ik dat dit een baksteen word .
    Zaterdag 6 Mei 2023 om 06:59

Log in om een reactie te plaatsen