MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Massieve poorten en deuren

1020 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een poort verleent toegang tot de woning en waakt over de veiligheid en privacy van de bewoners. Naast de vormgeving besteedt Collstrop Garden daarom veel aandacht aan duurzaamheid en stabiliteit. Om tot een stevige constructie te komen, worden alleen de beste houtsoorten gebruikt. In overleg met de klant is bovendien ook maatwerk mogelijk. En wie extra comfort wenst, kan tevens kiezen voor een geautomatiseerde poort.
 

 

Onthaasting Landelijke poorten herinneren aan tijden, waarin het leven nauwelijks sneller ging dan paard en kar. Juist daarom vormen ze een mooi alternatief voor de strenge, industriële look van vandaag. De vroegere weidepoorten vormen dan ook een aangenaam rustpunt in de tuin, of die nu modern of klassiek oogt. 

Keuzevrijheid Massieve poorten in padoek zijn een echte Collstrop-specialiteit, gekenmerkt door een fijne afwerking en doorgedreven vakmanschap. Er zijn meerdere standaardafmetingen, maar alle poorten kunnen ook op maat gemaakt worden. Er is keuze uit vlakke, holle en bolle modellen. 

Oog voor detail Voor iedere Collstrop-poort werd aangepast beslag (hengsels, sloten, scharnieren, grendels, …) ontworpen in warmbad-gevalvaniseerd metaal of in inox. De poort blijft dus ook na langdurig gebruik steeds perfect hangen en functioneren. 

Ruimtelijke compositie Bomen, heesters en vaste planten vormen een natuurlijke begrenzing. Ze bepalen wat zichtbaar is en wat ontdekt moet worden. Hekjes, poortjes en tuinmuren versterken die ruimtelijke compositie. Net als de deuren binnenshuis, nodigen ze uit om de achterliggende zones te verkennen.

Richtverkoopprijs voor basismodel in tropisch hardhout: € 1.200 (consumentenverkoopprijs incl. btw)

VERSCHILLENDE HOUTSOORTEN 

Padoek: Afrikaans padoek is een uitzonderlijk stabiele houtsoort met hoge natuurlijke duurzaamheid (klasse I). Zelfs als het voortdurend met water in contact komt, gaat onbehandeld padoek minstens 25 jaar mee. Het kernhout is bij padoek koraalrood tot paarsbruin gekleurd. Een tint die door de zon algauw overgaat in lichtbruin. 

Itauba: Itauba , afkomstig uit Zuid-Amerika, is duurzaam, sterk en stabiel. Net als padoek is het een houtsoort uit duurzaamheidsklasse 1. Het kernhout varieert van beige-geel tot donkerbruin en heeft een fijne nerf. Itauba leent zich uitstekend voor buitentoepassingen. 

Grenen: In tegenstelling tot padoek en itauba, is grenen van nature niet duurzaam genoeg. Collstrop Garden, gebruikt daarom alleen rode den, dat zich omwille van zijn open celstructuur diep laat impregneren. De kleur van het kernhout is lichtrood en wijzigt in het zonlicht naar bruinrood. Na de impregnatie onder hoge druk kleurt het hout zoutgroen.

MANUEEL OF AUTOMATISCH

Wie extra comfort wil, kan de poort ook laten automatiseren. De aandrijvingsmotor zit ofwel bovengronds ofwel ondergronds ingebouwd. Bij die laatste zit de techniek discreet weggestopt, waardoor het meteen ook de meest elegante oplossing is. Voorts is het ook mogelijk om in plaats van de traditionele houten steunpalen te kiezen voor een padoekhouten zuil waarin videofonie, parlofonie en toegangscontrole verwerkt zijn.

Tuinhout van Collstrop Garden 

25 jaar garantie: Collstrop Garden levert als enige fabrikant in België een schriftelijke garantie van 25 jaar tegen aantasting door schimmels, insecten en bacteriën. 

Correcte houtsoort: Voor het tuinhout worden tropisch hardhout (klasse I) en verduurzaamd grenen gebruikt. Grenen heeft in tegenstelling tot vurenhout een open celstructuur, waardoor het volledig geïmpregneerd kan worden. 

Diepste impregnatie: Onderdompelen in een groen bad biedt onvoldoende bescherming. Collstrop Garden beschikt daarom over een eigen drenkstation, waar onder hoge druk geïmpregneerd wordt tot volledige verzading. 

Milieuvriendelijk: Duurzaam bosbeheer staat voorop. Collstrop Garden heeft daarom een eigen COC-NR, dat toelaat om FSC-gelabeld hout te verwerken en te verkopen. 

LSQ-label: LSQ staat voor “Long Standing Quality” en is een kwaliteitslabel voor rood Noors grenenhout, dat verduurzaamd werd met een waterafstotend additief, dat het hout beschermt tegen vochtopname. 

Eén paal, één boom: Bij een goede paal zit het kernhout in het midden, mooi omgeven door spinthout dat volledig verduurzaamd is. Bij goedkopere palen zit het kernhout langs buiten. Uit dezelfde boom worden dan meer palen gewonnen. Nadeel is dat kernhout niet geïmpregneerd kan worden. Dergelijke palen zijn dus minder duurzaam. 

Ruim assortiment: Collstrop Garden levert naast carports en massieve poorten ook poolhouses, pergola’s, priëlen, hekken, tuinschermen, terrassen, vlonders, bruggen, schommels en ook constructie- en afboordingsmaterialen. Ook maatwerk voor aannemers en architecten hoort tot de mogelijkheden.

Bron: Collstrop

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen