MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Medinilla florinilla 'Bella'

2942 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

medinilla florinilla bella

Naam: Medinilla florinilla 'Bella'

Herkomst: Medinilla is afkomsgtig uit de Philippijnen Deze soort werd in Nederland ontwikkeld en kreeg in 2011 de 'Horti Fair Innovation Award'

Familie: Melastomaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. In de winter nooit koeler dan 15°C Warm en vochtig zoals in de tropen zijn de ideale omstandigheden. Zorg steeds voor een hoge luchtvochtigheid. Gebruik een goede, rijke potgrond.

Water:  tijdens de bloei regelmatig water geven. De potgrond niet laten uitdrogen. Regelmatig de bladeren (niet de bloemen) benevelen. In de winter minder behoefte aan water.

Algemeen: een majestueuze tropische plant. 'Florinilla Bella' is compacter van vorm en bloeit met lange, hangende  trossen roze bloemen.

Ook zonder de bloemen zorgen de grote glimmende bladeren dat deze plant je niet onverschillig laat. Jammer genoeg is het niet de meest eenvoudige plant. Hij houdt van warmte, licht en vocht en in de winter moet je de plant een rustperiode gunnen.

MEER INFO

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Bloeiende planten niet benevelen. Bloeiende planten in de sierpot op een omgekeerde schotel plaatsen.

Bijsluiter voor kamerplanten

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen