MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Medinilla - Medinella

7517 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Naam: Medinilla magnifica Herkomst: Philippijnen

Familie: Melastomaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. In de winter nooit koeler dan 15°C Warm en vochtig zoals in de tropen zijn de ideale omstandigheden. Zorg steeds voor een hoge luchtvochtigheid. Gebruik een goede, rijke potgrond.

Water:  tijdens de bloei regelmatig water geven. De potgrond niet laten uitdrogen. Regelmatig de bladeren (niet de bloemen) benevelen. In de winter minder behoefte aan water.

Algemeen: een majestueuze tropische plant die graag wat ruimte heeft. Bloeit met exotische, hangende bloemtrossen met zuurstokroze bloempjes. Ook zonder de bloemen zorgen de grote glimmende bladeren dat deze plant je niet onverschillig laat. Jammer genoeg is het niet de meest eenvoudige plant. Hij houdt van warmte, licht en vocht en in de winter moet je de plant een rustperiode gunnen.

Een medinilla die zijn bladeren verliest is meestal te wijten aan te droge lucht. Vooral tijdens de winterperiode. Regelmatig de bladeren benevelen. Opletten ook voor tocht! Het kan ook wijzen op teveel water aan de wortels. Medinilla is een epifytische plant die nooit teveel water in de wortelzone verdraagt. Een goed gedraineerde pot en een luchtige potgrond zijn dus noodzakelijk.

MEER INFO

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Bloeiende planten niet benevelen. Bloeiende planten in de sierpot op een omgekeerde schotel plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen