MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand Mei: 'Potroosjes voor moederdag'

413 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Al eeuwenlang staan rozen symbool voor liefde, passie, eenheid en vriendschap. Bij rozen denk je meestal aan snijbloemen, maar potrozen geven dezelfde romantische sfeer en zijn ideaal als je eens iets anders wilt.

Door de mini-roosjes te combineren met een bijzondere pot kun je de plant helemaal afstemmen op je eigen interieur. Daarnaast is deze plant ook een ideale verrassing voor moederdag, waar ze extra lang van kan genieten. Daarom is de potroos gekozen tot Woonplant van

Moeder

 Zondag 14 mei is het moederdag. Aangezien rozen een boodschap vol liefde brengen, is moeder zeker blij met potroosjes! Het voordeel is dat deze plant lang bloeit en dat ze er wekenlang plezier van heeft. Met speciale verf kunnen de kinderen van de pot een kunstwerk maken. Ook kun je als extra cadeau een bijzondere pot kopen die exact bij de kleur van de roosjes past. Omdat er enorm veel kleuren potroosjes zijn, is er altijd eentje die perfect bij moeder past!   

Kleuren

Rozen komen oorspronkelijk uit het noordelijk halfrond, met name uit China en Europa. De naam roos is afgeleid van het Keltische ‘rhodd’, dat rood betekent. Van oorsprong hebben veel rozen een rode bloemkleur. Kwekers zijn er echter in geslaagd allerlei andere kleuren te creëren. Zo is uiteindelijk ook de potroos ontstaan in roze, oranje, geel en wit.   

Opbloeien 

De potroos is een makkelijk plantje. Alles wat je hoeft te doen om haar rijkelijk te laten bloeien, is een lichte plek uitkiezen en af en toe wat water geven.    Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt, kun je de potroos een tweede leven geven. In de zomer kun je de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer vijf centimeter boven de potaarde. De kans is groot dat de plant na zo’n twee maanden opnieuw uitloopt en bloeit. Tip: plaats de potroos niet boven een verwarmingsradiator.

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen