MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Mei - Cactus

416 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Alleen de cactus maakt het zo anders. Als Woonplant van de maand mei prikkelt de cactus positief het interieur.

Voor wie een kritische blik en een bewuste levensstijl heeft, is de cactus een aanrader. Deze ultieme woonplant geeft je het gevoel dat het ook anders kan. Sterker nog, al met een beetje verzorging houden ze je eindeloos scherp met hun futuristische stekels.

Stijlwonder met lef

De enorme cactusfamilie is een bonte verzameling eyecatchers. Juist die diversiteit en oorspronkelijkheid verbindt ze. Cactussen hebben ieder een geheel eigen bloei, typerende stekels en een waanzinnige vorm. Met cactussen kun je eindeloos combineren. Heel strak als groot solo-object in minimalistische potten. Of in een minimix van verschillende soorten… tip: ze zijn heel makkelijk te houden op mooie schalen.

Mooi en prikkelend

Als je een beetje controversegevoel hebt, zit je met cactussen dus zeker goed. Ze staan namelijk als geen andere kamerplant voor originaliteit en statement. De cactus symboliseert een kritische houding. En heeft daardoor veel uitgesproken liefhebbers.

Geheime bloeitruc

Cactussen brengen strakke, vaak symmetrische vormen en sprekende kleuren. Veel cactussen krijg je in bloei door ze tussen oktober en maart op een koelere plek te zetten en bijna geen water te geven. Hierdoor zal de cactus proberen te overleven en… tot bloei komen. Het worden echte kunststukken!

Verzorging

Cactussen zijn pure persoonlijkheden die allemaal een eigen uitstraling hebben. Variërend van ‘kijk naar mij, hier ben ik’ tot ‘pas op’! Ze zijn van nature goed aangepast aan droge en warme omstandigheden. Als kamerplant doen ze het bijzonder goed op cactusaarde en af en toe een beetje water.  

Groot of klein, rond of spits, vertakt of uit één stuk, met grote of kleine stekels en felgekleurde bloemetjes. Kies voor de Woonplant van mei, de cactus!

Bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen