MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Mei : Begonia-mania

330 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Begonia-mania, de overweldigende showoff. Een absolute queen (m/v) voor je interieur is en blijft Begonia. Juist door de overvloed aan waanzinnige bloemen gaat de Begonia trendy over the top.

De Begonia, verkozen tot Woonplant van mei, ademt enthousiasme en vrolijkheid - precies in het kleuraccent dat je je huis wil geven. Kortom, een spektakelplant die alle aandacht opeist, voor kitsch zorgt en die je kort maar wel héél heftig lief kan hebben…

Hotshot voor mei

Michel Bégon ontdekte de Begonia in 1690 als bloemkamerplant, die tot op de dag van vandaag ongekend populair is. Alleen al in Nederland zetten honderdduizenden designliefhebbers de Begonia’s binnen en dat bovendien in meer variaties dan ooit. Begonia’s groeien vooral in de breedte en zijn echt een statement. En ze bieden enorme afwisseling: met enkelvoudige, ronde of niervormige bladeren en een heel spectrum aan bloemen.

Uniseks

Begonia's hebben vrouwelijke én mannelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen herken je aan de driehoekige verdikking onder de bloemen. Iets wat de mannen missen. Begonia’s zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren, variërend van wit tot donkerrood en paars. En van geel, oranje tot zelfs meerkleurige types, met bloemen die wel 7 cm (!) groot kunnen worden. Begonia’s fantastische bloembossen geven in één keer een overweldigend interieureffect.

Verzorgingstips

Deze uitbundige Woonplant van mei heeft veel licht nodig, maar kan niet tegen felle zonnestralen. Geef twee maal per week water, lichtvochtig houden maar niet overdrijven en eens per week even kamerplantenvoeding toedienen. Voorkom tocht en temperatuurschommelingen en verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Van iedere Begonia bloemenboost kun je ongeveer acht weken achtereen genieten. Begonia’s vind je bij bloemist en tuincentrum.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen