MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Met liefde voor...

341 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Met liefde voor…

Goud


Categorie: 250 - 1000m2 project te Dilsen


clip_image001(3).jpg

clip_image002(3).jpg

Belangrijk bij deze tuin was de toegankelijkheid vanuit de keuken en de leefruimte, die een halve verdieping hoger liggen dan het tuinniveau. Daartoe werd op de linkse achterhoek van het huis een overloop in bangkirai gecreëerd met een ruim terras. Leiplatanen zorgen voor de privacy op dit zonneterras want op dit niveau functioneren zij als een haag.

Via dit terras werden de zij- en de achtertuin met elkaar verbonden, via trappen. Een trap met slechts twee treden in bangkirai  daalt af naar de zijtuin en via een tuinpad is ook de tot op deze hoogte opgehoogde voortuin bereikbaar, een tussenniveau dat aansluit op het bordes van de trappen naar de voordeur. Op ditzelfde niveau werd er onder de balken van een pergola een mini-parterre tuintje aangelegd, terwijl op het vroegere niveau van de voortuin een kleine petanquebaan prijkt, vlot bereikbaar langs een comfortabele treden in blauwe steen.

Een brede houten trap daalt af naar een bestaand overdekt terras dat aanleunt bij de woning. Op het dak van dit terras bloeit weelderig een bos van rozen, zeker een meter hoog. Van hieruit blikken we over een grasveld en doorheen twee tuinkamers, gerealiseerd met strak aangeplante Taxushagen en -blokken. Een opengewerkt paviljoen, begroeid met Rosa ‘Guirlande d’Amour’ vormt de verbinding. In een derde tuinkamer werden een moestuin en de opslagplaats voor het hout van de openhaard verstopt. De zichtlijn biedt een doorkijk tot aan de derde tuinkamer en dit wekt de illusie dat de tuin veel groter is dan in werkelijkheid.

Rond het terras bij de woning is de beplanting het meest gevarieerd. Op vraag van de bewoonster bloeien op verschillende tijdstippen in een vasteplantenborder veel bloemen die bruikbaar zijn in de bloemsierkunst. De rechterzijde van dit terras is afgeboord door een metalen garagebox van de buren, die daarom aan de tuinzijde betimmerd werd met een trellis, begroeid met een weelderige en groenblijvende Clematis. In de buurt ervan werd een wandbronnetje geplaatst, dat met zijn geklater het verkeerslawaai  wat op de achtergrond dringt.

  

clip_image003(3).jpg

clip_image004(3).jpg

clip_image005(3).jpg

clip_image006(3).jpg

Realisatie:

Tuinaanleg Luc Van Esser Beekstraat 13 3640 Kinrooi Tel 089. 56 29 10

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen