Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Microsorum mussifolium 'Crocodyllus'

880 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 crocodyllus_b.jpg

Naam: Microsorum mussifolium 'Crocodyllus'

Familie: Polypodiaceae

Standplaats: Optimaal is een ruimte waar de temperatuur niet onder 15°C zakt. Dit om bladbeschadiging te vermijden. Bij temperaturen hoger dan 18°C bestaat er gevaar voor uitdroging. Vermijd tocht om uitdroging te voorkomen. Lichte standplaats, niet in de volle zon. Doet het ook op een schaduwrijke plaats.

Water: Houd de potgrond vochtig. Laat geen water in de pot staan. Varens kunnen slecht tegen zouten in de potgrond, dat kan vermeden worden door de potkluit in lauw water te dopen. En ook door organische meststoffen te gebruiken. Af en toe sproeien voor een hoge luchtvochtigheid.

Algemeen: er zijn ongeveer vijftig verschillende soorten Microsorum bekend. Het zijn tropische varens uit Zuidoost-Azië, die zich horizontaal verspreiden via rhizomen. M.m. 'Crocodyllus' is een sterke varensoort met een bijzondere bladvorm en -structuur. De donkergroene kleur, de mooie glans en de netvormige nerven doen de bladeren inderdaad als twee druppels water op een krokodillenhuid lijken. Naast het bijzondere uiterlijk is ook de goede houdbaarheid een pluspunt. Dankzij het sterke blad zijn deze varens vrij goed bestand tegen uitdrogen. De bladeren worden zelfs gebruikt als snijproduct.

Tip: Eventueel verpotten in het voorjaar .

Bijsluiter voor kamerplantenReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen