MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding op terrassen

1817 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Milieuvriendelijk onkruidbranden is er nu ook voor de tuinbezitter, die geen gif meer in zijn tuin wil gebruiken. Professionele groenbeheerders maken al jaren gebruik van de ECOflame® onkruidbranders van Weed Control. Voor tuinbezitters heeft Weed Control met de BIOflame® Onkruidbranders nu een ergonomisch verantwoord alternatief voor de voegenkrabber, het aardappelschilmesje of het keteltje heet water om het onkruid 'om huis' milieuvriendelijk te bestrijden.


Met de BIOflame onkruidbranders wordt ongewenste vegetatie op kleine oppervlakten zoals terrassen, paden en opritten, op snelle en comfortabele wijze verwijderd.  De werking van de onkruidbrander berust op het blootstellen van ongewenste vegetatie aan de hitte van de brander. Daardoor barsten de wandcellen open en vindt vochtuittreding plaats. Het onkruid verwelkt, verkleurt bruin en sterft af. Door deze behandeling om de paar weken te herhalen wordt het onderliggend wortelstelsel door vocht- en krachtverlies uitgeput en zal het onkruid geheel verdwijnen. Hierbij is het van belang dat het onkruid niet 'zwart' wordt gebrand maar wordt verhit tot vochtuittreding van de bladcellen plaatsvindt. Bij een juiste verhitting zal, na het inknijpen (tussen duim en wijsvinger) van een behandeld blad, het bladoppervlak vochtig worden en donker verkleuren. Ook onkruidzaden, algen en schimmels zijn niet bestand tegen deze verhitting.

bioflame brander

Ook geschikt voor:

  • Bestrijding van mierennesten
  • Snel en veilig aansteken van barbecue of open haard
  • Verf afbranden
  • Solderen en ontdooien van leidingen
     

foto_bioflame_puntenjet(1).jpg

Artikelnr.

Type

Branderafm.

Gasverbruik

6057.1850

BIOflame Puntbrander

25 mm

220 g/h

6057.1880

BIOflame Jetbrander

50 x 35 mm

300 g/h

6048.3150

Gasfles inhoud 330 gram Propaan/Butaan met schroefdraadprofiel volgens EN 417

 bioflame hand

 


Weedscraper voegenkrabber

Staat het onkruid op terrassen en paden erg hoog dan kiest u voor de Weedscraper voegenkrabber. Met de Weedscraper voegenkrabber van Weed Control haalt u de perfecte oplossing in huis. U hoeft niet meer te bukken, want het apparaat kan aan een lange steel worden bevestigd. Hierdoor kunt u geheel ontspannen de voegen tussen de tegels bewerken. Goed werk, snel gedaan. Nabehandeling met een BIOflame onkruidbrander voor zaden en achtergebleven deeltjes onkruidwortel geeft een optimaal en langdurig resultaat. 

weedscraper2b.jpg

Door het krabben op harde materialen slijten op den duur de stalen nagels af. Deze kunt u in een handomdraai vervangen door eenvoudig verkrijgbare gehard stalen nagels 2.5 x 40 mm.

Meer info: www.weedcontrol.nl

weedscraper1(1).jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen