MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Miltonia - Viooltjesorchidee

1337 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Naam: Miltonia - viooltjesorchidee

Familie: Orchidaceae

Herkomst: Colombia/Brazilië

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Een plaats in de halfschaduw is ook prima. Overdag: kamertemperatuur  18-25°C Nachttemperatuur: 15°C Zet ze niet te dicht bij de verwarming of een andere warmtebron. Uitgebloeide planten worden best op een koele plek gezet (temp.15°C) om ze een rustperiode te geven. Gebruik als substraat aangepaste orchideeëngrond. Niet verpotten tijdens de bloei-periode.

Water: Gelijkmatig vochtig houden. De potgrond niet laten uitdrogen. De fijne dunne wortels zijn gevoelig voor zowel te weinig als teveel vocht. Regelmatig nevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het zijn flinke groeiers, die bijna geen rustperiode kennen, dus ze kunnen regelmatig wat voeding gebruiken let echter op met chemische meststoffen want de planten zijn zeer zoutgevoelig.

Algemeen: Miltonia's zijn groenblijvende epifyten, ook zonder de bloemen zijn de planten de moeite waarde. Miltonia's bloeien heel lang. Na de bloei de bloemsteel weghalen boven het eerste hoog. De ontwikkelde hybriden zijn goed houdbaar als kamerplant en sommige zijn zelfs licht geurend. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen