MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Mini-plantje als leuke gadget

4023 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Puur natuur !!

Planten in huis, groen in de tuin – mensen houden ervan om dicht bij de natuur te zijn. De natuur is ook in zijn kleinste vorm wonderbaarlijk. Een stukje van die natuur met ons meedragen heeft dan ook voor de meesten onder ons een sterke symbolische waarde. Dat stukje natuur was zelden tastbaar, meestal een gedachte of een symbool maar nooit was het “echt”.

Nu kan dat echt stukje natuur overal met ons mee. Een “pettree” is een mini-plantje in een mini-stolp. Je kan het overal met je meedragen aan je sleutelbos of je mobieltje, in de wagen of op je PC. Het plantje zit beschermd in een doorzichtige capsule en als je het af en toe wat water geeft dan zie je het ook groeien met de dag. Leuk voor volwassenen, leerzaam voor kinderen. Bij een goede verzorging kun je het zo van 4 tot 6 maanden bij houden en daarna zet je het gewoon in huis. Wat het leukste is – je kan het ook cadeau doen aan iemand anders. Het is leuk een pettree te krijgen maar nog leuker om er ééntje te geven.

Kies er wel het juiste plantje uit.  

TOMO is het Koreaans voor vriendschap en liefde en wordt dan ook het meest geschonken.

clip_image003(5).png Het plantje NIN staat voor geluk en wordt ook vaak gekozen om zelf mee te dragen – als een soort talisman.

De VICTO tenslotte staat voor gezondheid.

De enige echte pettree kun je dus kopen op http://www.ocho.be/?ref=groennet  en deze wordt snel thuisgeleverd bij u of bij de persoon aan wie u het cadeau wenst te doen. Kortom: pettrees zijn belachelijk leuk, en behoeven nauwelijks onderhoud. Ze voelen zich dan ook overal goed; ook bij iemand zonder groene vingers.

Elk plantje groeit in zijn eigen pot(je) in een mini-biosfeer. Om de zoveel weken even de stolp in een schoteltje water plaatsen is voldoende. En als het plantje zijn stulp ontgroeit dan verplant je hem gewoon in een nieuwe pot.

Eén blik op je pettree op een onbewaakt moment gedurende de dag doet je inwendig glimlachen, brengt je met je voetjes op aarde en doet je het leven relativeren – of toch zoiets. Afmeting: 4,1 x 2,5 cm Tussen 10 en 30°C

  

 clip_image001(692).jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen