MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Minifloribunda`s (lens-roses)

908 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

ANGE DIVIN Zeer dubbele rosace-achtige platte fris zalmroze bloemen. Fijn mooi loof met roodachtige uiteinden, het struikje groeit weelderig en is zeer bloeirijk. Hoogte 20-30 cm.

BLUESETTE De dubbele bloemen van 4-5cm diameter zijn zeer mooi gemaakt en gelijken op een zomeraster. Stervormig en plat open liggend. De kleur is lila mauve, een frisse verschijning. De plant groeit rechtop en is uitstruikend, groeit en bloeit weelderig met fris groen blad. Hoogte 25-30 cm.

DRESDEN DOLL Mini-mosroosje met bemoste bloemknoppen, roze komvormige halfgevulde bloemetjes. Hoogte 35 cm.

INDIAN SILK Champagnekleurig zoals Hélène de Gerlache, bloemen mooi dubbel maar in het klein. Zeer interessant struikje. Hoogte 35 cm.

LITTLE PIM Dubbel plat openbloeiende pomponroosjes. Vurig rood, de kleur blijft behouden en is weervast. De bloemen komen gemakkelijk in lossen trossen. Blad glimmend donkergroen. Zeer bloeirijk. Hoogte 25-30 cm.

PASCALINE Erediploma op het Rozensalon 1984 te Parijs. Zoals de naam het laat vermoeden, zit er wat van de befaamde witte roos Pascali in. Inderdaad, de knoppen van Pascaline zijn even mooi gestroomlijnd, de dubbele bloemen openen zich even perfect, behouden zich prima en zeer lang bij elk weersgesteltenis. De plant is natuurlijk kleiner doch zeer compact en flink struikend met grijsgroen blad. Hoogte 25-35 cm.

PETIT CANARD Grote gouden medaille op het Rozensalon 1984 te Parijs. Weelderig groeind struikje dat vlug vertakt en daardoor zeer bloeirijk. Dubbele perfecte licht gele geurende roosjes die zeer mooi in knop zijn en sierlijk plat opengaan met een diameter van 45 cm. Hoogte 25-35 cm.

PINK DELIGHT Een snijroos te noemen onder miniatuurrozen. De bloem, die gevormd is als een grootbloemige, doch in het heel klein, komt vrijwel alleen tot en met 3 op de stengel. De bloempjes zijn zeer dubbel en elegant van vorm, lichtroze met donkerdere schakering. Hoogte 35 cm. Grote Gouden Medaille Monaco 1981.

RAGTIME Merkwaardig kleur: kastanjebruinrood, bloemen 4 cm. diameter, zijn dubbel en openen traag. Hoogte 25-30 cm.

RED RASCAL Puntvormige elegante bloedrode knop, de bloemen zijn gegroepeerd met 2 à 5 tesamen, fijne geur. Blad is middelmatig donkergroen. Hoogte 35-40 cm.

ROSY ANN Mooie dubbele, zalmkleurige bloemen in trossen van 5-7 bloemen. Ideaal in pot of in groepjes tussen andere planten. Hoogte 25-30 cm.

SWEET DREAM Zachtgeurende abrikoosgele, mooi gevulde bloemen. Kleine fris groene blaadjes, gezond. Hoogte 30-35 cm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen